Εταιρεία ανέλαβε να μεταδίδει τις αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ σε… virtual reality

Εταιρεία ανέλαβε να μεταδίδει τις αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ σε… virtual reality

Το περασμένο φθινόπωρο η NextVR έγραψε ιστορία, αφού για πρώτη φορά μετέδωσε live το opening του αγώνα των Golden State Warriors με τους New Orleans Pelicans για το NBA, σε εικονική πραγματικότητα.

Το επόμενο βήμα είναι έτοιμο να γίνει, καθώς η ίδια εταιρία ετοιμάζεται για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Η μετάδοση του τουρνουά BigEast σε εικονική πραγματικότητα, αναμένεται να μείνει στην ιστορία αφού θα είναι η πρώτη εκδήλωση, την οποία οι θεατές θα μπορούν να δούν μέσω… μάσκας.

Η NextVR με αυτόν τον τρόπο κάνει μια καλή… πρόβα για τα επόμενα χρόνια, όπου και έχει συμφωνήσει με την Fox Sports ώστε να μεταδίδει κάποιες από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές, το αμερικανικό πρωτάθλημα Baseball (World Series) αλλά και το Super Bowl του 2017.

«Θα μπορούσα να πω πως είμαστε κάτι σαν το Netflix της εικονικής πραγματικότητας. Το Netflix έχει μια τεχνολογική πλατφόρμα, αλλά παράλληλα παράγει και το περιεχόμενο της. Ουσιαστικά, κάνουμε κι εμείς το ίδιο» δήλωσε ο συνιδρυτής της NextVR, D.J. Roller.

Για την κάλυψη του BigEast θα τοποθετηθούν μέσα στο γήπεδο πολλές κάμερες υψηλής ανάλυσης, ενώ ένα δίκτυο οπτικών ινών θα μεταφέρει τις πληροφορίες για την παραγωγή της NextVR. Την ίδια στιγμή θα υπάρχει και ένα booth, όπως αυτά των τηλεοπτικών παραγωγών, με έναν παραγωγό να είναι υπεύθυνος για την εναλλαγή των πλάνων.

Η αναμενόμενη αύξηση των συσκευών με ικανότητα υποστήριξης Virtual Reality θα είναι τεράστια τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, η Samsung αναμένεται να πουλήσει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια εξοπλισμούς. Την ίδια στιγμή, η κυκλοφορία του καινούργιου Samsung S7, με την αγορά του οποίου σε αρκετές χώρες η μάσκα προσφέρεται δωρεάν, σίγουρα θα αυξήσει παραπάνω τον αριθμό των ανθρώπων με πρόσβαση στον εικονικό κόσμο.

«Εχεις αίσθηση του χώρου, την οποία ποτέ δεν θα είχες με την τηλεόραση. Μπορεί πλέον η τηλεόραση να έχει υψηλή ανάλυση, αλλά πέραν αυτού, η τεχνολογία VR σου προσφέρει τεράστιες δυνατότητες. Αντί να παρακολουθεί τον αγώνα, βρίσκεσαι στο γήπεδο. Μπαίνει καλάθι, γυρνάς το κεφάλι και βλέπεις τον προπονητή να φωνάζει στους παίχτες του» εξηγεί ο Roller.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, πότε θα φτάσει στο σημείο να μεταδίδει τα σημαντικότερα γεγονότα, αλλά και πότε επιτέλους θα περάσει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού για να φτάσει εν τέλει στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC