Ευρωπαϊκός αποκλεισμός τριών smartphones της Samsung από ολλανδικό δικαστήριο

Ευρωπαϊκός αποκλεισμός τριών smartphones της Samsung από ολλανδικό δικαστήριο

 

Σύμφωνα με σημερινή απόφαση του αρμοδίου δικαστηρίου της Χάγης, ξεκινώντας από τις 15 Οκτωβρίου η Samsung θα πρέπει να αναστείλει … όλες τις αποστολές στην Ευρώπη τρίων smartphones της σειράς Galaxy. Πρόκειται για τα μοντέλα S, S2 και Ace, τα οποία βρέθηκαν από το δικαστήριο να παραβιάζουν την υπ’ αριθμόν 2.058.868 πατέντα της Apple που φέρει τον τίτλο «Φορητή Ηλεκτρονική Συσκευή για τη Διαχείριση Φωτογραφιών» και περιγράφει έναν τρόπο για την περιήγηση σε μία φωτογραφική γκαλερί χρησιμοποιώντας κινήσεις των δακτύλων επάνω σε μία οθόνη αφής.

Ο τρόπος με τον οποίον η Samsung καταπατά τη συγκεκριμένη πατέντα της Apple είναι χρησιμοποιώντας την έκδοση 2.3 του Android στις 3 συγκεκριμένες συσκεύες, σύμφωνα με τον δικαστή E.F. Brinkman. Αντίθετα, οι εκδόσεις 3.x του Android που χρησιμοποιούνται σε ταμπλέτες δεν καταπατούν την πατέντα. Το όλο θέμα δύναται να διευθετηθεί ενημερώνοντας το λογισμικό των συσκευών σε Android 3.x, όπως ισχυρίστηκε η Samsung στο δικαστήριο νωρίτερα μέσα στο μήνα, και αυτή ήταν μία λεπτομέρεια που έλαβε υπ’ όψιν του ο δικαστής πριν ανακοινώσει την απόφασή του.

Αν η Samsung αρνηθεί να διευθετήσει το θέμα, οι πιθανές συνέπειες μπορεί να είναι τεράστιες και να επηρεάσουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά smartphones και ταμπλετών, καθώς τα ευρωπαϊκά κέντρα διανομής της Samsung εδράζονται στην Ολλανδία, δηλαδή εντός της αρμοδιότητας του δικαστηρίου (βλ. και παλαιότερη σχετική είδηση). Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple επέλεξε να μηνύσει τη Samsung στη Χάγη.

Το δικαστήριο επίσης απέρριψε όλες τις άλλες κατηγορίες με τις οποίες η Apple προσπάθησε να αποκλείσει την εισαγωγή των προϊόντων της Samsung στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, ο δικαστής Brinkman έκρινε πως η Samsung δεν καταπατά τις άλλες δύο πατέντες που επικαλέστηκε η Apple (περί πνευματικής ιδιοκτησίας και σχεδιασμού) και «δεν έχει αντιγράψει τυφλά» το design των iPad και iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC