“Ζύγισε” τα πάντα η Fujitsu και έφτιαξε έναν φορητό υπολογιστή 14 ιντσών των 634 γραμ.

“Ζύγισε” τα πάντα η Fujitsu και έφτιαξε έναν φορητό υπολογιστή 14 ιντσών των 634 γραμ.

Πουθενά δεν αντικρίσαμε τελευταία κάτι συγκλονιστικό από την Fujitsu όσον αφορά την αγορά της τεχνολογίας, μέχρι που εμφάνιστηκε επίσημα πλέον ο νέος φορητός της υπολογιστής FMV Zero WU5/J3 που ζυγίζει μόλις 634 γραμμάρια! Για να το θέσουμε σε μια εκ νέου προοπτική, είναι σχεδόν τόσο ελαφρύ όσο ένα iPad Pro 13 ιντσών, το οποίο ζυγίζει περίπου 580 γραμμάρια μόνο που εδώ έχουμε έναν πλήρως λειτουργικό φορητό υπολογιστή. Αυτό το καθιστά ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στην κατηγορία του!

Το κλειδί για αυτόν τον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό είναι η χρήση ανθρακονημάτων, ένα υλικό που είναι ταυτόχρονα απίστευτα δυνατό και ελαφρύ. Ωστόσο, η Fujitsu δεν βασίστηκε μόνο στα ανθρακονήματα, η εταιρεία μείωσε επίσης το βάρος κάθε μεμονωμένου εξαρτήματος, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης, για να διασφαλίσει ότι ο φορητός υπολογιστής παραμένειμ, όσο το δυνατόν πιο ελαφρύς χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα ή την αντοχή.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος ελαφρύς φορητός υπολογιστής της Fujitsu, καθώς το προηγούμενο μοντέλο ζύγιζε 689 γραμμάρια, κάτι που ήταν ήδη εντυπωσιακό. Παρόλα αυτά, το FMV Zero WU5/J3 σημειώνει νέο ρεκόρ κάνοντας το ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά χωρίς συμβιβασμούς σε ότι χρειάζεστε σε ένα φορητό υπολογιστή.

 

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το FMV Zero WU5/J3 φέρει τους τελευταίους επεξεργαστές Core Ultra 100 της Intel από τη σειρά Meteor Lake. Αυτό εξασφαλίζει γρήγορη, ομαλή απόδοση είτε κάνετε πολλές εργασίες, είτε εργάζεστε, είτε απλώς κάνετε περιήγηση. Ο φορητός υπολογιστής μπορεί να έχει έως και 64 GB μνήμης RAM.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η Fujitsu δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη τις ακριβείς λεπτομέρειες. Ωστόσο, το προηγούμενο μοντέλο είχε μπαταρία 64Wh, η οποία είναι αρκετά ισχυρή για μια τόσο ελαφριά συσκευή, επομένως μπορούμε να περιμένουμε παρόμοια απόδοση μπαταρίας στο νέο μοντέλο. Ξεκινώντας από 1.325 $, το FMV Zero WU5/J3 απευθύνεται σε επαγγελματίες και χρήστες που χρειάζονται εξαιρετική φορητότητα χωρίς να εγκαταλείπουν την απόδοση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC