Η εφαρμογή VoIP κλήσεων Viber έφτασε και στο Android Market

Η εφαρμογή VoIP κλήσεων Viber έφτασε και στο Android Market

Ύστερα από μερικούς μήνες δοκιμαστικής κυκλοφορίας, η δημοφιλής εφαρμογή δωρεάν VoIP κλήσεων Viber κυκλοφόρησε επίσημα στο Android Market.

Το Viber … είναι γνωστό από την έκδοσή του για iPhone και προσφέρει δωρεάν κλήσεις προς άλλους χρήστες της ίδιας εφαρμογής μέσω δικτύου 3G ή WiFi. Δεν απαιτείται εγγραφή για την υπηρεσία, παρά μόνο ένας κωδικός ο οποίος αποστέλλεται μέσω SMS. Αυτό που κάνει το Viber ξεχωριστό είναι ότι οι κλήσεις πραγματοποιούνται προς τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου των επαφών, χωρίς τη χρήση ψευδονύμων.

Εκτός από τη δυνατότητα κλήσεων, μέσω του Viber μπορεί κανείς να στείλει μηνύματα προς τις επαφές του. Η εφαρμογή λειτουργεί στο παρασκήνιο, ενώ όταν ο χρήστης δέχεται μία κλήση του εμφανίζεται μια ειδοποίηση για να απαντήσει. Όσον αφορά την έκδοση για Android, υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα να απαντήσει κανείς σε κάποιο μήνυμα απευθείας από την ειδοποίηση, εφόσον η εφαρμογή βρίσκεται στο παρασκήνιο. Η αντίστοιχη λειτουργία δεν υπάρχει στο iPhone, όπου οι χρήστες θα πρέπει να ανοίξουν την εφαρμογή μέσω της ειδοποίησης και στη συνέχεια να απαντήσουν στο μήνυμα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσίευσε η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Viber, η εφαρμογή μετρά πάνω από 12 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ τον τελευταίο μήνα έχει μεταφορτωθεί σε 20 εκατομμύρια φορητές συσκευές. Επίσης κάθε τέταρτο της ώρας σημειώνεται ένα δισεκατομμύριο λεπτών ομιλίας από κλήσεις φωνής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC