Η νέα λειτουργία των Google Maps που «λύνει» τα χέρια μας -Τι προσφέρει

Η νέα λειτουργία των Google Maps που «λύνει» τα χέρια μας -Τι προσφέρει

Η εισαγωγή ενός δείκτη επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν τις περιοχές γύρω από τον προορισμό τους, δίχως να χάνονται στον «αχανή» χάρτη. Δείτε εικόνες.

Εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο που μετακινούμαστε έχουν επιφέρει οι Χάρτες της Google, επιτρέποντάς μας να φτάσουμε άκοπα σε έναν άγνωστο προορισμό, χωρίς να χρειάζεται να σταματάμε συνεχώς περαστικούς προκειμένου να ζητήσουμε οδηγίες.

Με την πάροδο, μάλιστα, του χρόνου τα Google Maps έχουν λάβει σημαντικές αναβαθμίσεις (updates), φέροντας εμπλουτισμένες δυνατότητες, όπως είναι οι οικολογικές διαδρομές, δηλαδή αυτές που απαιτούν το λιγότερο καύσιμο.

Χείρα βοηθείας στο χρήστη παρέχει, μεταξύ άλλων, και η λειτουργία “Immersive View” που μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ένα «εικονικό» tour σε μια περιοχή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πριν από λίγες ώρες στη λίστα των updates προστέθηκε ένα ακόμα, που σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, λύνει τα «χέρια» των οδηγών και παράλληλα εγείρει ερωτήματα για ποιο λόγο δεν είχε κάνει την εμφάνισή του νωρίτερα.

Η νέα αναβάθμιση αφορά την εισαγωγή ενός κόκκινου νέου δείκτη (indicator) στον διαδικτυακό χάρτη που μας βοηθά να μην χάνουμε την τοποθεσία που έχουμε επιλέξει σε αυτόν.

Ειδικότερα, με το νέο update, όταν ο χρήστης επιλέγει χειροκίνητα μια καρφίτσα στον χάρτη ή όταν αναζητά ένα μέρος (π.χ. μια οδό) προκειμένου να λάβει οδηγίες για το πώς θα φτάσει σε αυτό, μπορεί να εξερευνήσει τις γύρω περιοχές χωρίς να χάνει τον προορισμό που έχει επιλέξει.

Γι’ αυτό φροντίζει ο νέος κόκκινος κύκλος με τον δέκτη στο κέντρο του (δείτε τον στις φωτογραφίες) που εμφανίζεται στην άκρη της οθόνης, δείχνοντάς στον χρήστη πού βρίσκεται ο προορισμός του. Όσο και αν μετακινηθεί ή περιστραφεί ο χάρτης ο συγκεκριμένος δείκτης θα συνεχίζει να βρίσκεται στην άκρη της οθόνης. Επιπλέον, αν ο χρήστης αγγίξει τον κύκλο, ο τελευταίος θα τον οδηγήσει αυτόματα στον προορισμό που είχε επιλεχθεί.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δείκτης ήδη εμφανίζεται σε πολλά κινητά τηλέφωνα Ελλήνων χρηστών, παρέχοντάς τους περαιτέρω διευκόλυνση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC