Η AI κατέβηκε για δήμαρχος στην πόλη Cheyenne του Wyoming!

Η AI κατέβηκε για δήμαρχος στην πόλη Cheyenne του Wyoming!

Οι ψηφοφόροι στο Cheyenne του Wyoming προσήλθαν στις κάλπες την Τρίτη για να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο τους. Ανάμεσα στους έξι υποψηφίους για τη θέση αυτή, ένας ξεχωρίζει ιδιαίτερα: Ο Victor Miller, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα με την υπόσχεση να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις της τοπικής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας ένα προσαρμοσμένο AI bot βασισμένο στο ChatGPT, το οποίο ονομάστηκε VIC (Virtual Integrated Citizen). Οι δύο τους κατεβαίνουν φαινομενικά μαζί.

«Κατεβαίνω για δήμαρχος για να φέρω καινοτόμο τεχνολογία και λήψη αποφάσεων με βάση τα δεδομένα στην Cheyenne», δήλωσε ο VIC. Οι δύο τους θα ακολουθήσουν μια «υβριδική προσέγγιση» εάν εκλεγούν. Ο VIC θα παρέχει διορατικότητα και ανάλυση με βάση τα δεδομένα, καθώς και «αμερόληπτη» λήψη αποφάσεων, ενώ ο Miller θα λειτουργεί ως de facto δήμαρχος και θα διασφαλίζει ότι «όλες οι ενέργειες εκτελούνται νομικά και πρακτικά».

«Πρόκειται για τον συνδυασμό των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης με την ανθρώπινη κρίση για την αποτελεσματική ηγεσία του Cheyenne», δήλωσε η AI στην εφημερίδα The Guardian. Ο VIC σημείωσε επίσης ότι δεν έχει καμία πολιτική τοποθέτηση. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε μια εκδήλωση νωρίτερα μέσα στο έτος, ο VIC παρουσίασε ένα σχέδιο πολλαπλών βημάτων που περιλαμβάνει τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη συλλογή δεδομένων κοινής γνώμης και σχολίων των ψηφοφόρων σε συναντήσεις στο δημαρχείο, τη διαβούλευση με ειδικούς επί του θέματος και την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων των αποφάσεών του σε πραγματικούς ανθρώπους.

Το κατά πόσον ο Miller και ο VIC μπορούσαν καν να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο ήταν ένα έντονα αμφισβητούμενο ζήτημα. «Ο νόμος του Wyoming είναι σαφής από το ότι ένα AI bot δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών του Wyoming, Chuck Gray, κατά τη διάρκεια της έρευνάς του νωρίτερα το καλοκαίρι.

«Το να επιτραπεί στο VIC να καταχωρηθεί ως υποψήφιος θα παραβίαζε τόσο τη νομοθεσία του Wyoming όσο και θα δημιουργούσε σύγχυση στους ψηφοφόρους», διευκρίνισε η γραμματέας της κομητείας, Debra Lee. «Ο VIC δεν είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος. Ως εκ τούτου, ο VIC δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για αξίωμα στο Wyoming και το όνομά του δεν εμφανίζεται στο επίσημο ψηφοδέλτιο της κομητείας Laramie».

Παρά τη διαμάχη, οι αξιωματούχοι της Cheyenne επέτρεψαν στο υβριδικό δίδυμο να θέσει υποψηφιότητα, αν και μόνο το όνομα του Miller εμφανίζεται στο πραγματικό ψηφοδέλτιο. Το σκεπτικό τους είναι ότι δεν έχει σημασία αν ο Miller παίρνει τις συμβουλές του από ανθρώπους ή AI, αρκεί να είναι πραγματικά υποψήφιος για τη θέση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC