Η Apple παραχωρεί άδεια χρήσης πατέντας του iOS στην Nokia και IBM

Η Apple παραχωρεί άδεια χρήσης πατέντας του iOS στην Nokia και IBM

 

Σύμφωνα με τελευταίες αναφορές … η Apple έδωσε το δικαίωμα χρήσης μιας πατέντας λογισμικού στη Nokia και στην IBM, και που η ίδια χρησιμοποιεί στο λειτουργικό σύστημα iOS. Τα δικαιώματα της ίδιας πατέντας θα παραχωρούσε και στη μεγάλη ανταγωνίστριά της Samsung το Νοέμβριο 2010, όμως η συμφωνία ναυάγησε.

Πρόκειται για την πατέντα με αριθμό #7,469,381 η οποία αναφέρεται στη διαδικασία ομαλής επαναφοράς της μπάρας κύλισης κατά την πλοήγηση στο τέλος ενός εγγράφου ή μιας ιστοσελίδας. Συγκεκριμένα, όταν κάποιος με τα δάχτυλά του προσπαθεί να μεταβεί εκτός των ορίων μιας σελίδας στο iOS, η γκρι μπάρα κύλισης σχηματίζει ένα εφέ και συρικνώνεται, ενώ στη συνέχεια ξαναπαίρνει το κανονικό της μέγεθος σαν ελατήριο.

Η πατέντα αυτή αποτέλεσε επίσης ένα από τα επιχειρήματα στο αίτημα της Apple για απαγόρευση πώλησης συσκευών Galaxy S της Samsung, το οποίο όμως πριν από λίγες ημέρες απορρίφθηκε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC