Η Apple χωρίζει τη διαχείριση του App Store στα δύο λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Apple χωρίζει τη διαχείριση του App Store στα δύο λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Apple χωρίζει το τμήμα App Store στη μέση, σύμφωνα με αναφορά του Bloomberg. Την ώρα που η μία ομάδα εργαζομένων θα διαχειρίζεται το App Store, η άλλη θα διαχειρίζεται την προσέγγισή της στις εναλλακτικές αγορές που έχουν αρχίσει να ανοίγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο της αλλαγής, ο αντιπρόεδρος του App Store, Matt Fischer, θα αποχωρήσει από την εταιρεία μετά από περισσότερο από μια δεκαετία στο ρόλο αυτό. «Αυτό ήταν στο μυαλό μου εδώ και αρκετό καιρό, και καθώς αναδιοργανώνουμε επίσης την ομάδα για να διαχειριστούμε καλύτερα τις νέες προκλήσεις και τις ευκαιρίες, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσω τη σκυτάλη σε δύο εξαιρετικούς ηγέτες της ομάδας μου».

Πλέον, ο ανώτερος διευθυντής της Apple, Carson Oliver, θα επιβλέπει το τμήμα App Store, ενώ η Ann Thai, διευθύντρια προϊόντων της εταιρείας, θα ηγηθεί της ομάδας που ασχολείται με την εναλλακτική διανομή. Ο επικεφαλής του App Store, Phil Schiller, θα επιβλέπει και τα δύο τμήματα.

Η Apple αποφάσισε να διαλύσει το τμήμα αφότου οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές άρχισαν να απαιτούν από την εταιρεία να επιτρέπει μεθόδους πληρωμής από τρίτους και εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, όπως αναφέρει το Bloomberg. Την περασμένη εβδομάδα, το Fortnite επέστρεψε στο iPhone μέσω του λανσαρίσματος του Epic Games Store στο iOS. Άλλα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, όπως το AltStore PAL, το Mobivention και το Aptoid, έχουν επίσης εμφανιστεί στα iPhone της περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC