Η Google προετοιμάζει το Android για τον ερχομό των πρώτων Intel smartphones

Η Google προετοιμάζει το Android για τον ερχομό των πρώτων Intel smartphones

 

Οι Google και Intel ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν τη στρατηγική τους συμμαχία με την πρώτη να παραμετροποιεί το Android … ειδικά για την αρχιτεκτονική μελλοντικών συσκευών της δεύτερης. Συγκεκριμένα η Google θα παραμετροποιήσει το Android για την Intel από τον kernel και προς τα πάνω επίπεδα.

Η ανακοίνωση έγινε διά στόματος Andy Rubin, του Αντιπροέδρου του τμήματος φορητών συσκευών της Google στα πλαίσια του φετινού Forum Προγραμματιστών της Intel. Στη σκηνή παρευρισκόταν επίσης και ο Paul Otellini, Διευθύνων Σύμβουλος της Intel.

Τα πρώτα Intel smartphones θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο πρώτο μισό του 2012 μέσω πολλαπλών κατασκευαστών και τα πρώτα από αυτά θα τρέχουν το λογισμικό του Android. Τα smartphones αυτά θα βασίζονται στους Medfield επεξεργαστές τύπου system-on-a-chip (SoC), οι οποίοι είναι η επόμενη γενιά μετά τους Atom στα 32nm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC