Η Google πρόκειται να ανακοινώσει τον ανταγωνιστή του Spotify.

Η Google πρόκειται να ανακοινώσει τον ανταγωνιστή του Spotify.

googlemusicΣύμφωνα με πληροφορίες, η Google σκοπεύει να εμφανίσει νέα συνδρομητική υπηρεσία μουσικής, για να ανταγωνιστεί την διαρκώς αυξανόμενη δημοτικότητα εφαρμογών όπως το Spotify.

H Google θα παρουσιάσει την υπηρεσία στην ετήσια εκδήλωση της Google I/O, πολύ σύντομα, ίσως και μέχρι αυτή την Τετάρτη. Η συνδρομητική υπηρεσία θα είναι συνδεδεμένη με το Play, τον διαδικτυακό κόμβο πολυμέσων της εταιρείας, συμπληρώνοντας τις λειτουργίες κατεβάσματος μουσικής και την υπηρεσία «locker», που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν την μουσική τους συλλογή στο δίκτυο.

Η Google εδώ και καιρό σχεδιάζει να ενσωματώσει ψυχαγωγικές λειτουργίες πολυμέσων στο λειτουργικό σύστημα της Android, κάτι που θα την κάνει άμεσα ανταγωνιστική ως προς την κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακής μουσικής, το iTunes, το μεγαλύτερο διαδικτυακό κατάστημα μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και τα κινητά Android τα πηγαίνουν περίφημα σε άλλους τομείς, η μέχρι τώρα ανταπόκριση στο κατάστημα μουσικής της Google (το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα ακόμη), υπήρξε ελάχιστη σύμφωνα με αναλυτές της μουσικής βιομηχανίας.

Το Spotify, το οποίο δημιουργήθηκε στη Σουηδία το 2008 και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν δύο χρόνια μετά, έχει πλέον πάνω από 24 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, 6 εκατομμύρια από τους οποίους πληρώνουν $5 με $10 δολάρια το μήνα για premium υπηρεσίες. To Pandora, ανάλογη υπηρεσία, έχει βάση άνω των 200 εκατομμυρίων συνδρομητών. Με την επέκταση της στις υπηρεσίες streaming η Google αποβλέπει στην πιο ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, αυτή της ψηφιακής μουσικής.

Για την απόκτηση των αδειών από τις δισκογραφικές εταιρείες, εργάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες, λόγω και τον παλαιότερων προστριβών σχετικά με το YouTube και τα πνευματικά δικαιώματα. H τιμολογιακή πολιτική δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα παρόμοια με αυτή του Spotify.Φαίνεται πως η Google μας επιφυλάσσει διαρκώς εκπλήξεις ειδικά μετά και την ανακοίνωση των συνδρομητικών καναλιών στο YouTube, όπως μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερο άρθρο του TechIT εδώ.

Panagopoulos Chris for TechIT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC