Η Google συγχωνεύει τον αποθηκευτικό χώρο του Drive με το Gmail στα 15GB

Η Google συγχωνεύει τον αποθηκευτικό χώρο του Drive με το Gmail στα 15GB

15gbΗ Google σήμερα ενοποίησε τα αποθηκευτικά όρια χρήσης για τις υπηρεσίες Gmail και Google Drive, δίνοντας στους χρήστες δωρεάν 15GB ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες.

Πλέον αντί να έχετε όριο 10GB στο Gmail σας και άλλα 5GB στο Google Drive και τον λογαριασμό σας Google+ , θα έχετε συνολικά 15GB κοινόχρηστα για όλες τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο blog της Google : «Με το νέο ενοποιημένο αποθηκευτικό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε σχετικά με το πόσα δεδομένα αποθηκεύετε και που, για παράδειγμα, ίσως κάνετε μεγάλη χρήση του Gmail αλλά δεν χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες στο Google+, ή κοντεύετε να εξαντλήσετε τον χώρο στο Google Drive αλλά χρησιμοποιούσατε μόνο 2GB στο Gmail. Τώρα ποια δεν έχει σημασία, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό σας χώρο, όπως εσείς θέλετε.»

Για την καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τα δεδομένα των λογαριασμών σας ανάμεσα στα προϊόντα της εταιρείας, η Google θα ενημερώσει την σελίδα του Google Drive, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σας, μέσω ενός ευανάγνωστου διαγράμματος πίτας (pie-chart).

Η αλλαγή θα εφαρμοστεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αν χρειάζεστε ακόμη περισσότερο χώρο μπορείτε να αγοράσετε 25GB επιπλέον με $2,49/ μήνα ή 100GB με $4,99/ μήνα.

Παράλληλα σε μια αντίστοιχη προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας “cloud”, η Microsoft αποκάλυψε νέα ενημέρωση για το SkyDrive, που τροποποιεί τη διάταξη των φωτογραφιών που προσθέτετε στην υπηρεσία της. Οι ανεβασμένες φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μορφή χρονοσειράς «timeline» και θα ομαδοποιούνται σε γκρουπ με βάση την ημερομηνία και το γεγονός.

«Τραβάτε με το κινητό σας 20 φωτογραφίες σε ένα πάρτι, και μερικές ώρες αργότερα, τη θέση του αυτοκινήτου σας στο πάρκινγκ του αεροδρομίου; Στο εξής θα κατηγοριοποιούνται ως δύο διαφορετικά  γεγονότα στο timeline των φωτογραφιών σας». Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft.

Είναι σαφές πως οι γίγαντες της πληροφορικής, δίνουν τεράστια σημασία στις υπηρεσίες απομακρυσμένης αποθήκευσης δεδομένων. Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις που θα επιφέρει, ο φανερά έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, και το πως αυτές θα επηρεάσουν την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Panagopoulos Chris for TechIT

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC