Η Hewlett Packard θα κρατήσει τελικά τη μονάδα κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η Hewlett Packard θα κρατήσει τελικά τη μονάδα κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών

 

Ύστερα από τις αρχικές σκέψεις για αποχώρηση από την αγορά κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Hewlett Packard ανακοίνωσε πριν από λίγο … ότι τελικά θα συνεχίσει την παρουσία της στην αγορά αυτή. Στην απόφαση συνέβαλε φυσικά και η νέα Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Meg Whitman, η οποία έχει αναλάβει το τιμόνι της HP από το Σεπτέμβριο.

Στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι “η αξιολόγηση των εναλλακτικών στρατηγικών λύσεων Personal Systems Group (η μονάδα κατασκευής υπολογιστών της HP) έχει ολοκληρωθεί, και αποφασίστηκε να συνεχίσει να αποτελεί κομμάτι της Hewlett Packard”. Στην στρατηγική αναθεώρηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν εμπειρογνώμονες των επιχειρήσεων και των λειτουργιών τους.

Τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν απέδειξαν το μεγάλο υπόβαθρο που υπάρχει στις σημαντικότερες λειτουργίες του PSG, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, το τμήμα πληροφορικής και οι λειτουργίες προμήθειας. Γίνεται αναφορά επίσης στο μεγάλο βαθμό που έχει συμβάλει το PSG στο χαρτοφυλάκιο της HP και την ενίσχυση του εμπορικού σήματός της. Ακόμη τονίζεται ότι το κόστος δημιουργίας ενός αντίστοιχου τμήματος με το PSG, αντισταθμίζει τα οφέλη από την κατάργησή του.

Το Personal Systems Group ως κομμάτι της HP έχει αρκετά μεγάλη ιστορία σε καινοτομίες και έχει μετατρέψει την HP στην νούμερο 1 εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο με συνολικά κέρδη $40.7 δις δολάρια για το οικονομικό έτος 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC