Η LG κατηγορεί την Samsung για υποκλοπή της ευρεσιτεχνίας αυτόματης κύλισης.

Η LG κατηγορεί την Samsung για υποκλοπή της ευρεσιτεχνίας αυτόματης κύλισης.

samsung-lg

Φαίνεται πως η διαμάχη μεταξύ της LG και της Samsung πρόκειται να ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Η LG κατηγορεί την επίσης Κορεάτικη ανταγωνίστριά της, για πιθανή υποκλοπή πατέντας της λειτουργίας που «παγώνει» την αναπαραγωγή του βίντεο όταν κάποιος κοιτάξει μακριά από την οθόνη.

H Samsung ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως το καινούργιο Galaxy S 4, θα περιλαμβάνει την λειτουργία «Smart Pause», που αναγνωρίζει όταν κάποιος κοιτάζει βίντεο και «παγώνει» το κλιπάκι αν γυρίσεις το κεφάλι σου μακριά.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του  Galaxy S 4, πριν από την  επίσημη κυκλοφορία, η εταιρία έκανε σαφές πως δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης της κίνησης των ματιών, αλλά αναγνώρισης προσώπου.

Παρ’ όλα αυτά, μια μέρα πριν, η LG ανακοίνωσε πως η λειτουργία “Smart Video” – που χρησιμοποιεί τεχνολογία εντοπισμού της κίνησης των ματιών για τον έλεγχο του βίντεο – θα περιλαμβάνεται στη συσκευή της, Optimus G Pro. Σύμφωνα με την LG, με τη λειτουργία “Smart Video”, η συσκευή αναγνωρίζει τη θέση των ματιών, για να παίξει ή να σταματήσει αυτόματα ένα βίντεο.

H LG υποστηρίζει πως έκανε αίτηση για κατοχύρωση πατέντας, ώστε να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη λειτουργία από το 2009. Η Samsung έκανε αίτηση για το “Eye Pause” μόλις τον Φεβρουάριο του 2013.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η LG και η Samsung κυκλοφορούν παρεμφερή προϊόντα. Η Samsung έχει μηνύσει στο παρελθόν την LG για πατέντα σχετικά με την τεχνολογία των οθονών της LCD, και στην International CES 2013 η Samsung αποκάλυψε μια κυρτή τηλεόραση τεχνολογίας OLED, μόλις λίγες ώρες πριν η LG διατυμπανίσει αυτό που αποκάλεσε την πρώτη κυρτή τηλεόραση OLED στον κόσμο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC