Η Meta καταργεί την cross-platform ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των Instagram, Facebook

Η Meta καταργεί την cross-platform ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των Instagram, Facebook

Η Meta δεν θα υποστηρίζει πλέον τις cross-app συνομιλίες μεταξύ του Instagram και του Facebook Messenger.

Ξεκινώντας από τα μέσα Δεκεμβρίου, “δεν θα μπορείτε πλέον να συνομιλείτε με λογαριασμούς Facebook στο Instagram”, αναφέρει η Meta σε μια ανακοίνωση του κέντρου βοήθειας. Οποιεσδήποτε υπάρχουσες συνομιλίες μεταξύ των δύο υπηρεσιών θα γίνουν μόνο για ανάγνωση και οι χρήστες δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν ή να λαμβάνουν φωνητικές ή βιντεοκλήσεις. Η κατάσταση δραστηριότητας ενός χρήστη δεν θα είναι επίσης πλέον ορατή.

Τυχόν υπάρχουσες συνομιλίες θα παραμείνουν στην εφαρμογή, αλλά δεν θα μεταφερθούν στην άλλη εφαρμογή. Έτσι, αν είστε στο Instagram και έχετε μια συνομιλία σε εξέλιξη με κάποιον στο Facebook, αυτή η συνομιλία θα παραμείνει στο Instagram και δεν θα μεταφερθεί στο Facebook.

Η Meta εφάρμοσε την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πλατφορμών Facebook και Instagram το 2020 και την επέκτεινε στις ομαδικές συνομιλίες το 2021. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία υποστήριξε ότι αυτό θα καταστήσει “ευκολότερο να παραμένετε συνδεδεμένοι χωρίς να σκέφτεστε ποια εφαρμογή να χρησιμοποιήσετε για να επικοινωνήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας”.

Γιατί λοιπόν αποφάσισε να την καταργήσει τώρα; Το 9to5Google υποθέτει ότι είναι για να βοηθήσει τις δύο υπηρεσίες να συμμορφωθούν με τον Ευρωπαϊκό Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), η οποία “περιλαμβάνει απαιτήσεις για τις μεγάλες εταιρείες να προσφέρουν διαλειτουργικότητα μεταξύ των πλατφορμών ανταλλαγής μηνυμάτων”. Η Meta έχει οριστεί ως εταιρεία “gatekeeper” που υπόκειται σε έλεγχο βάσει του DMA. Αλλά δεν είναι σαφές αν η αποσύνδεση του Instagram και του Messenger θα ανοίξει το δρόμο για καλύτερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των εφαρμογών ή θα σηματοδοτήσει ότι η Meta δίνει λιγότερη έμφαση στο Messenger, σημειώνει το 9to5Google.

Νωρίτερα φέτος, η Meta δήλωσε ότι δοκιμάζει “τη δυνατότητα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στα εισερχόμενα του Messenger μέσα από την εφαρμογή του Facebook”, σχεδόν 10 χρόνια αφότου το Facebook ανάγκασε τους ανθρώπους να περάσουν σε μια αυτόνομη εφαρμογή Messenger για ιδιωτικές συνομιλίες. Τότε, ο επικεφαλής του Facebook Τομ Άλισον δήλωσε ότι η εστίαση της εταιρείας το 2023 ήταν στην “τεχνητή νοημοσύνη, τα μηνύματα, τους δημιουργούς και το monetization”.

Η Meta έχει τώρα μια άλλη εφαρμογή στο χαρτοφυλάκιό της, το Threads, αν και η εναλλακτική λύση του Twitter δεν υποστηρίζει ανταλλαγή μηνυμάτων και αντ’ αυτού στηρίζεται στην υπάρχουσα ενσωμάτωση του Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC