Η Microsoft εξαγοράζει εταιρεία με 3D αισθητήρες κίνησης

microsoft_logoΗ Microsoft προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση εξαγοραζοντας την Canesta, μια εταιρεία που πρωτοπορεί στην τεχνολογία 3D αισθητήρων κίνησης.

Η Canesta έχει στο ιστορικό της 44 πατέντες έχοντας αναπτύξει τεχνολογίες που ανήκουν κυρίως στο “Φυσικό Περιβάλλον χρήστη” (Natural User Interface).

Για παράδειγμα, θεμελιώδεις καινοτομίες σε συσκευές ημιαγωγών, σε αλγορίθμους  επεξεργασίας σήματος, στο computer vision software και στο σχεδιασμό mixed-signal IC chips που αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για την εταιρεία.

Ο διευθυντής της εταιρείας Canesta, όπως και ο Steve Ballmer, σε δηλώσεις τους επικεντρώθηκαν στη πιο σημαντική καινοτομία στους 3D αισθητήρες. Ακόμη, συμφώνησαν ότι εάν συνδιαστούν κατάλληλα οι τεχνολογίες, μελλοντικά οι παραδοσιακές συσκευές εισόδου όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, μπορούν να αντικατασταθούν από ανθρώπινες κινήσεις.

Εκτός από τους προσωπικούς υπολογιστές, η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει τεχνολογίες της Canesta στο Kinect, το νέο περιφερειακό του Xbox 360 το οποίο αντιλαμβάνεται τις κινήσεις των παιχτών και θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η τεχνολογία στην οποιά στηρίζεται το Kinect μέχρι και σήμερα έχει σχεδιαστεί απο την εταιρεία PrimeSense, ανταγωνίστρια της Canesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC