Η Microsoft ζητά αναστολή κυκλοφορίας των Motorola smartphones για παραβίαση πατεντών

Η Microsoft ζητά αναστολή κυκλοφορίας των Motorola smartphones για παραβίαση πατεντών

 

Ένα νέο πόλεμο πατέντων ξεκίνησε σήμερα η Microsoft ενάντια της Motorola μέσω της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, με τον ισχυρισμό ότι η τελευταία χρησιμοποίησε στις συσκευές της τεχνολογίες που είναι νομικά κατοχυρωμένες στη Microsoft. …Συγκεκριμένα η Motorola κατηγορείται για παραβίαση επτά πατέντων της Microsoft και για το λόγο αυτό ζητείται από τον κατήγορο ο αποκλεισμός ορισμένων συσκευών από την αγορά. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα smartphones Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip και Charm.

Για τη Motorola Mobility είναι η πρώτη υπόθεση εναντίον της ύστερα από την εξαγορά της από την Google στις 15 Αυγούστου έναντι $12.5 δις δολαρίων. Η εταιρεία πρόκειται να αντισταθεί σθεναρά στις κατηγορίες της Microsoft περνόντας στην αντεπίθεση με αντίστοιχες κατηγορίες.

Απ’ ότι φαίνεται η νέα αυτή δικαστική διαμάχη έχει αρκετό μέλλον, ενώ η περίπτωση του αιτήματος για αποκλεισμό των προϊόντων της Motorola, θυμίζει την αντίστοιχη της Apple έναντι της Samsung πριν από λίγες ημέρες όταν η πρώτη ζήτησε τον αποκλεισμό προϊόντων της σειράς Galaxy από την τελευταία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC