Η Microsoft στο παιχνίδι των κινητών

Η Microsoft στο παιχνίδι των κινητών

Εξωτική ονομασία και γεύση από μια σειρά νέων χαρακτηριστικών προσφέρει η Microsoft με την αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού της  συστήματος … για κινητά τηλέφωνα, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία «Mango».

Τα Windows Phone 7.5 παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά και είναι ήδη διαθέσιμα δωρεάν ως αναβάθμιση για τους Ελληνες χρήστες και κατόχους συσκευών με  το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, καθώς ενσωματώνουν σημαντικές αλλαγές, όπως η πλήρης υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων, η πρόσβαση στο ελληνικό Marketplace και στην υπηρεσία Xbox Live.

Μεταξύ των νέων λειτουργιών που προσφέρει η έκδοση «Mango» είναι -μέσω της ομαδοποίησης των επαφών (οικογένεια, φίλοι, συνάδελφοι), η μετατροπή τους σε ένα εξατομικευμένο Live Tile στην οθόνη έναρξης, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα με όλους ή να ενημερωθεί για τις ειδοποιήσεις που θα λάβει από τα άτομα της κάθε ομάδας, είτε πρόκειται για κλήση, γραπτό μήνυμα ή email. Επίσης, μπορεί να έχει απευθείας πρόσβαση σε ενημερώσεις από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να δει φωτογραφίες από τα μέλη της ομάδας.

Στο People Hub η εφαρμογή «What’s New» περιλαμβάνει, πέραν των ενημερώσεων από το Facebook και το  Windows Live, ενημερώσεις από το Twitter και το LinkedIn, μέσω ενός feed κοινωνικών δικτύων με απλά φίλτρα. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα μια γραπτή συνομιλία που έχει ξεκινήσει με sms να συνεχίζεται μέσω του Facebook chat ή του Live Messenger, διατηρώντας ενιαίο το περιεχόμενό της.

Ακόμα σημαντικές είναι οι βελτιώσεις που αφορούν και στο Office 2010, με τη δυνατότητα απευθείας συγχρονισμού εγγράφων μέσω του SkyDrive.

Τα Windows Phone 7.5 διατίθενται εγκατεστημένα και σε νέες συσκευές, άμεσα διαθέσιμες στην ελληνική αγορά, όπως είναι τα HTC Radar και Titan και το Samsung Omnia W.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC