Η Mozilla μιλά για το χθες και το αύριο του Firefox

Η Mozilla μιλά για το χθες και το αύριο του Firefox

Συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα των συχνών ανανεώσεων για τον Firefox. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από το roadmap που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα του δημοφιλούς browser, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά τη δεύτερη θέση στον “πόλεμο των browsers”.

 

Ο ρυθμός κυκλοφορίας των updates διατηρείται και το 2012, ωστόσο οι μηχανικοί του browser υιοθετούν τώρα το μοντέλο των “αθόρυβων” ανανεώσεων, έτσι ώστε να μην προκαλείται η παραμικρή ενόχληση στους χρήστες. Γίνεται, επίσης, προσπάθεια να εξαληφθεί το θέμα της ασυμβατότητας κάποιων add-ons με τις νεότερες εκδόσεις του browser. Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα add-ons που έχουν πιστοποιηθεί ως συμβατά με τον Firefox 4 θα ενεργοποιούνται by default, ενώ τα παλαιότερα όχι. 

 

Μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα δούμε και την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Firefox για το Metro interface των Windows 8, με web apps integration, session restore και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.

 

Μέσα στο 2011 η Mozilla έκανε 10.881 βελτιώσεις/αλλαγές στον Firefox, προσθέτοντας παράλληλα 83 νέα χαρακτηριστικά. Συνολικά, οι χρήστες του browser εγκατέστησαν 480 εκατομμύρια add-ons μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC