Η RIM παρουσίασε το νέο λογισμικό για φορητές συσκευές BBX

Η RIM παρουσίασε το νέο λογισμικό για φορητές συσκευές BBX

 

Μέσα από το συνέδριο BlackBerry DevCon 2011 για προγραμματιστές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Mike Lazaridis αποκάλυψε ένα νέο λειτουργικό … σύστημα για φορητές συσκευές, το BBX.

Θα είναι συμβατό με smartphones, tablets και άλλες φορητές συσκευές. Η πλατφόρμα του υπoστηρίζει HTML5 και WebWorks, προσφέροντας έτσι συμβατότητα των εφαρμογών και με παλαιότερες συσκευές που τρέχουν τα λειτουργικά συστήματα BB6 και BB7 της RIM.

Το BBX θα περιλαμβάνει το Cascades UI framework, μέσω του οποίου οι προγραμματιστές θα μπορούν να αναπτύξουν 3D περιβάλλοντα στις εφαρμογές τους με λίγες μόνο γραμμές κώδικα. Στο Συνέδριο έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων του παρουσιάζοντας μία εφαρμογή Photo Gallery, και με μία ακόμη εφαρμογή που συγκέντρωνε στο cloud και με εντυπωσιακό τρόπο μέσα από γραφήματα όλα τα μηνύματα SMS, email, BlackBerry Messenger, κλήσεις, Facebook και Skype.

Παράλληλα η RIM κυκλοφόρησε και μια νέα δοκιμαστική έκδοση για προγραμματιστές του λογισμικού για το PlayBook, αναβαθμίζοντάς το έτσι στην δεύτερη έκδοση. Το πιο σημαντικό του χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα που δίνεται για συμβατότητα εφαρμογών Android με το tablet της εταιρείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC