Η Samsung ετοιμάζει ριζικό επανασχεδιασμό των AI smartphones για το μέλλον

Η Samsung ετοιμάζει ριζικό επανασχεδιασμό των AI smartphones για το μέλλον

Η Samsung παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα δύο αναδιπλούμενα smartphones, τα Galaxy Z Fold6 και Galaxy Z Flip6, τα οποία προσφέρουν στον χρήστη πρόσβαση σε ορισμένα έξτρα χαρακτηριστικά genAI πέρα από τα κλασικά του Galaxy AI που εισήγαγε νωρίτερα φέτος με τη σειρά Galaxy S24..

Κατά κάποιο τρόπο, τα αναδιπλούμενα smartphones είναι ιδανικά για τη χρήση του AI εν κινήσει. Για παράδειγμα, η υποστήριξη γραφίδας του Fold6 σας επιτρέπει να σχεδιάζετε σκίτσα που η AI μπορεί να μετατρέψει σε εικόνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλό σας για τον ίδιο σκοπό στο Flip 6, αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Στη συνέχεια, υπάρχει η λειτουργία ζωντανής μετάφρασης Interpreter που εκμεταλλεύεται την αναδιπλωμένη οθόνη, ώστε όλοι να μπορούν να βλέπουν τη συνομιλία.

Οποιοδήποτε smartphone της Samsung μπορεί να μετατραπεί σε συσκευή Galaxy AI, αρκεί το hardware να το υποστηρίζει. Ωστόσο, αντί να προσθέσει απλώς AI στις παλιές συσκευές, η Samsung εργάζεται πάνω σε μερικά «ριζικά διαφορετικά» AI smartphones που μπορεί να αλλάξουν αρκετά το κατεστημένο.

«Είμαστε πολύ νωρίς στην επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ίσως το Galaxy AI smartphone του μακρινού μέλλοντος να πρέπει να μοιάζει ριζικά διαφορετικό από την ορθογώνια συσκευή που κουβαλάτε σήμερα στην τσέπη ή την τσάντα σας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Samsung Mobile, TM Roh.

Ο TM Roh προανήγγειλε τον ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό στο Australian Financial Review. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η «μερίδα του λέοντος» της Έρευνας και Ανάπτυξης της Samsung στον τομέα των φορητών συσκευών πηγαίνει στα AI smartphones του μέλλοντος. Ο Roh δήλωσε ότι αυτές οι συσκευές θα είναι πιο «mobile». Επίσης, μπορεί να ενσωματώνουν μεγαλύτερες οθόνες και περισσότερους αισθητήρες. Αυτό ακούγεται συναρπαστικό και ανησυχητικό ταυτόχρονα, μιας και έχουμε ήδη δει κάποιες AI-only απόπειρες που αποδείχτηκαν τραγικές στην πορεία, όπως το Humane Ai Pin και το Rabbit r1.

Εν τω μεταξύ, η άφιξη του Galaxy AI, του πολυτροπικού βοηθού ChatGPT με την GPT-4o, του νέου βοηθού Google Gemini και της Apple Apple Intelligence στο iOS 18 απέδειξαν αυτό που ήδη υποψιαζόμασταν. Τα κλασικά smartphones στις τσέπες μας πρόκειται να γίνουν AI συσκευές με προηγμένα χαρακτηριστικά, με την προϋπόθεση ότι το hardware το υποστηρίζει.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον ριζικό επανασχεδιασμό δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφορία, αλλά θα μπορούσε να σημαίνει πως η Samsung θα εξερευνήσει τον tri-fold σχεδιασμό για να προσφέρει μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη στον χρήστη που βρίσκεται εν κινήσει, φυσικά και με το ανάλογο ισχυρό hardware που θα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του AI. Όπως και να ‘χει, είναι βέβαιο ότι θα ξημερώσει μια νέα εποχή για τις mobile συσκευές…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC