Η Samsung φέρεται να σκέφτεται ένα “entry-level” Galaxy Z Fold για την Κινεζική αγορά

Η Samsung φέρεται να σκέφτεται ένα “entry-level” Galaxy Z Fold για την Κινεζική αγορά

Η Samsung κυριάρχησε στα foldables το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το DSCC της Counterpoint, αν και τα νούμερα του Q4 αναμένεται να μειωθούν. Ένας τρόπος με τον οποίο ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να επιδιώκει να διατηρήσει το πλεονέκτημά του στα foldables είναι η ανάπτυξη μιας φθηνότερης έκδοσης του high-end smartphone του.

Σύμφωνα με το The Elec, η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο ενός “entry-level” Galaxy Z Fold 6 για την κινεζική αγορά, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις Xiaomi, Huawei και Honor. Το Galaxy Z Fold 5 ξεκινά από τα $1.799 και είναι παχύτερο από μερικούς από τους αντιπάλους του.

Η Samsung θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα entry-level Z Fold 6 το δεύτερο εξάμηνο του 2024, αν και το The Elec αναφέρει ότι η Samsung ανησυχεί ότι η προσθήκη ενός ακόμη foldable τηλεφώνου στη σειρά θα βλάψει την κερδοφορία της εταιρείας, οπότε τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό.

Παρόλα αυτά, ο CEO της Samsung Electronics, Noh Tae-moon, πιστεύει ότι η παγκόσμια ζήτηση για αναδιπλούμενα τηλέφωνα θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια μονάδες μέσα σε πέντε χρόνια, και η Samsung θέλει να είναι μέρος αυτού του γεγονότος.

Σύμφωνα με το DSCC της Counterpoint, το μερίδιο αγοράς της Samsung για το 2023 για τα foldables κορυφώθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 72% χάρη στην ευρωπαϊκή ζήτηση για τα Z Flip 5 και Z Fold 5, αν και αυτό ήταν μειωμένο από το 86% το 2022. Για το Q3, η Huawei ήταν το νούμερο δύο με 9%, ακολουθούμενη από την Honor με 8% με το Mate X3 και το Magic V2, αντίστοιχα. Στην Κίνα, η Huawei ξεπέρασε τη Samsung για το 3ο τρίμηνο, αναφέρει η Counterpoint.

Ένα φθηνότερο Z Flip φέρεται να μην είναι στα σχέδια, λέει το The Elec, αφού ήδη πουλάει καλά σε σύγκριση με το Z Fold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC