Η Siri της Apple αποκτά μια ενσωμάτωση του ChatGPT, καθώς και μερικά δικά της κόλπα

Η Siri της Apple αποκτά μια ενσωμάτωση του ChatGPT, καθώς και μερικά δικά της κόλπα

Στο WWDC, η Apple παρουσίασε μια πιο συνομιλητική, πιο έξυπνη έκδοση της φωνητικής βοηθού Siri, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις συσκευές της Apple αυτό το φθινόπωρο ως μέρος του Apple Intelligence.

Οι απαντήσεις της φωνητικής βοηθού στοχεύουν να είναι πιο “φυσικές, σχετικές [και] προσωπικές”, λέει η Apple. Μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την καθημερινή ανθρώπινη γλώσσα και δεν εκτρέπεται από τα λάθη που κάνει ο χρήστης όταν μιλάει, όπως αν διορθώνεται στη μέση της πρότασης.

(Credit: Apple/PCMag)
Η Siri έγινε επίσης πιο έξυπνη, όπως ελπίζαμε. “Η Siri θα είναι σε θέση να αναλαμβάνει ενέργειες σε όλες τις εφαρμογές”, λέει η Apple. “Αυτό μας φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας να κινείται η Siri μέσα στο σύστημα σε συνεργασία με εσάς”.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τη Siri να κάνει πράγματα όπως να συνοψίσει κάτι στην εφαρμογή Σημειώσεις και στη συνέχεια να το στείλει σε ένα email. Η Apple έδωσε επίσης το παράδειγμα κάποιου που ζητάει: “Δείξε μου φωτογραφίες της Στέισι στη Νέα Υόρκη με το ροζ παλτό της”. Στη συνέχεια, η συσκευή ανασύρει τη φωτογραφία από την εφαρμογή Φωτογραφίες. Στη συνέχεια, ο χρήστης ρωτάει: “Κάντε αυτή τη φωτογραφία να ξεχωρίζει”. Η Siri την ενισχύει. Μπορεί επίσης να στείλει τη φωτογραφία σε άλλες εφαρμογές, όπως στην εφαρμογή Σημειώσεις σε ένα σημείωμα που αναφέρεται στη Stacy.

Θα αναλάβει “περισσότερες ενέργειες σε περισσότερες εφαρμογές με την πάροδο του χρόνου”, λέει η Apple, υποδηλώνοντας ότι η Siri δεν μπορεί να κάνει ακριβώς ό,τι θέλετε ακόμα.

Η Siri θα έχει επίσης περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ίδια τη συσκευή, ώστε να μπορείτε να τη ρωτάτε για λειτουργίες και ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, οι χρήστες iPhone μπορούν να ρωτήσουν “Πώς μπορώ να γράψω ένα μήνυμα τώρα και να παραδοθεί αύριο;”. (Η δυνατότητα προγραμματισμού μηνυμάτων κειμένου για αποστολή αργότερα είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που έρχεται στο iOS 18, στο iPadOS και στο macOS Sequoia).

(Credit: Apple/PCMag)
Η Siri και το ChatGPT ενώνουν τις δυνάμεις τους
Η Apple ανακοίνωσε επίσης μια αναμενόμενη συνεργασία με το ChatGPT της OpenAI, το οποίο θα φτάσει στα λειτουργικά συστήματα της επόμενης γενιάς της εταιρείας το φθινόπωρο, με βάση το GPT-4o.

Η Siri θα “αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του ChatGPT”, λέει η Apple, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κατευθύνει ερωτήσεις στο chatbot για απάντηση, αν ο χρήστης της δώσει την άδεια να το κάνει. Η Apple έδωσε το παράδειγμα της μεταφόρτωσης μιας φωτογραφίας μιας υπαίθριας βεράντας και της ερώτησης προς το ChatGPT ποια φυτά θα μπορούσαν να φαίνονται καλά σε αυτήν.

Η Apple θα ενσωματώσει επίσης το ChatGPT στα εργαλεία γραφής του Apple Intelligence, τα οποία βοηθούν τους ανθρώπους να επεξεργαστούν, να συνοψίσουν ή να ξαναγράψουν περιεχόμενο. Για παράδειγμα, με τη λειτουργία Σύνταξη, μπορείτε να ζητήσετε από το ChatGPT να σας βοηθήσει να γράψετε μια ιστορία καθώς και να δημιουργήσει εικόνες για την εικονογράφησή της.

Η Apple αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες του ChatGPT στις συσκευές της χωρίς να δημιουργήσουν λογαριασμό, ενώ οι συνδρομητές του ChatGPT Plus μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους και να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες επί πληρωμή.

“Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με την Apple για την ενσωμάτωση του Chatgpt στις συσκευές τους αργότερα φέτος! Νομίζω ότι θα σας αρέσει πολύ”, έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman.

Το Apple Intelligence έρχεται στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia ως beta στα αμερικανικά αγγλικά αυτό το φθινόπωρο στα iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max και iPad και Mac με M1 και νεότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC