Η Xiaomi σκοπεύει να… σπάσει τo χρονόμετρο στο Nürburgring με το SU7 Ultra

Η Xiaomi σκοπεύει να… σπάσει τo χρονόμετρο στο Nürburgring με το SU7 Ultra

Η Xiaomi παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση του SU7, το SU7 Ultra, με στόχο να καταγράψει τον καλύτερο δυνατό χρόνο στην πίστα του Nürburgring, η οποία είναι γνωστή και ως η “πράσινη κόλαση” στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το αυτοκίνητο φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 1.538 ίππων και έχει επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 1.97 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 350χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο όχημα της Xiaomi διαθέτει την πρώτη μπαταρία CATL Kirin II στον κόσμο και είναι 100% κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το βάρος του ανέρχεται στα 1.900 κιλά, ωστόσο λόγω του αεροδυναμικού σχεδιασμού του, που περιλαμβάνει μια μεγάλη πίσω πτέρυγα και έναν υπερμεγέθη διαχύτη, μπορεί να παράγει κάθετη δύναμη 2.145 κιλών.

Μένει να δούμε αν φέτος τον Οκτώβριο το SU7 Ultra θα καταφέρει να καταγράψει τον καλύτερο δυνατό χρόνο ενός αυτοκινήτου μη μαζικής παραγωγής στην “πράσινη κόλαση”. Οι βλέψεις της Xiaomi επεκτείνονται και στο 2025 όπου θέλει να καταγράψει καλύτερο χρόνο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC