Η ZTE εκτόπισε την Apple στην 5η θέση αποστολών smartphones

Η ZTE εκτόπισε την Apple στην 5η θέση αποστολών smartphones

 

Καθώς οι παγκόσμιες αποστολές κινητών τηλεφώνων από τις εταιρείες στα ράφια των καταστημάτων παρουσιάζουν αύξηση κατά 14% ετησίως φτάνοντας τα … 390 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι το τρίτο τρίμηνο του έτους, στο παιχνίδι αυτό φαίνεται να κερδίζει αρκετά μεγάλο έδαφος η ZTE. Πρόκειται για την Κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones, η οποία έχει κατακτήσει πλέον την τέταρτη θέση ως πωλητής κινητών τηλεφώνων, παραγκωνίζοντας την Apple στην 5η θέση της κατάταξης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Strategy Analytics και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν τη χθεσινή μέρα. Πρώτη στη λίστα των αποστολών κινητών τηλεφώνων παραμένει η Nokia έχοντας αποστείλει 106.6 εκατομμύρια κομμάτια προς πώληση από την αρχή του έτους μέχρι και το Σεπτέμβριο. Ούτε και η δεύτερη θέση είχε εκπλήξεις, με τη Samsung να την κρατά έχοντας αποστείλει 98 εκατομμύρια κομμάτια την αντίστοιχη χρονική περίοδο, ενώ τον περασμένο χρόνο ο αριθμός αυτός έφτανε τα 71.4 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα. Την τρίτη θέση κράτησε επίσης η LG με 21.1 εκατομμύρια αποστολές κομματιών.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω από την ZTE, με 18.5 εκατομμύρια αποστολές κινητών τηλεφώνων, 4.5 εκατομμύρια παραπάνω από τον αντίστοιχο αριθμό της εταιρείας του περασμένου χρόνου. Η ΖΤΕ κατέλαβε τη θέση της Apple, η οποία σημείωσε 17.1 εκατομμύρια αποστολές, αριθμός ανεβασμένος κατά 3 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι.

Στην Ελλάδα η ZTE κυκλοφορεί σύντομα το Skate, ένα οικονομικό Android smartphone το οποίο γνωρίσαμε και από κοντά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC