Η Zynga ζητεί 1 δισ. δολάρια στην Wall!

Η Zynga ζητεί 1 δισ. δολάρια στην Wall!

Η Zynga Inc. η εταιρία που έχει γίνει γνωστή ανά τον κόσμο λόγω των παιχνιδιών της, Farmville και Τexas HoldEm … Poker, μέσω του Facebook ζητεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην πρώτη της δημόσια προσφορά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πιθανούς επενδυτές για είσοδο στην κερδοφόρα αυτή αγορά.

Την προσφορά θα διαχειριστούν η Morgan Stanely, Goldman Sachs Group Inc, Bank of America, Barclays Plc, JPMorgan Chase & Co. και Allen &Co. σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Η Zynga θα μπει στην μακρά λίστα των “IPOs” (initial public offering), ακολουθώντας το παράδειγμα που έθεσαν τους προηγούμενους δύο μήνες οι LinkedIn, Pandora Media και Yandex NV.

Η εταιρία έχει περισσότερους από 232 εκατομμύρια χρήστες το μήνα, κάτι που την κατατάσσει στην κορυφή των developers των παιχνιδιών κοινωνικής δικτύωσης. Έχει στην «πεντάδα» της τίτλους όπως: CityVille, Empires & Allies, FarmVille και Texas HoldEm Poker.

Μέχρι σήμερα, αυτή τη χρονιά, πενήντα τρεις εταιρίες Internet έχουν προχωρήσει σε δημόσια προσφορά, κάτι πρωτόγνωρο μετά τις 164 που αναδύονταν το 2000 με την άνοδο του φαινομένου “Dot-com”.

H Zynga και μόνο έχει αγοράσει ήδη 10 εταιρίες που σχεδιάζουν παιχνίδια τέτοιου τύπου.  Η εκτίμηση της αξίας της επιχείρησης εκτιμάται στα 15.4 δισ. δολάρια, κάτι που προφανώς και χαροποιεί τον κύριο μέτοχο και δισεκατομμυριούχο Ρώσο μεγιστάνα Yuri Milner…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC