Και η Apple απειλήθηκε από χάκερς

Και η Apple απειλήθηκε από χάκερς

Μία ομάδα από χάκερς δημοσίευσαν ντοκουμέντα που υποστηρίζουν πως εισέβαλαν στα προσωπικά στοιχεία χρηστών των διακομιστών της Apple, συμπεριλαμβανομένων και … προσωπικών κωδικών. Η ηλεκτρονική επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην ανησυχητικά αυξάνουσα «μόδα» των εισβολών σε παγκόσμιο επίπεδο, μεγάλων εταιριών.

Η «AntiSec», ομάδα η αποτελεί αμάλγαμα των χάκερ από πολλές ιστο-ομάδες, συμπεριλαμβανόμενων και των Anonymous αλλά και των –πια διαλυμένων- LulzSec, δημοσίευσε το εν λόγω ντοκουμέντο το οποίο επρόκειτο για μία ηλεκτρονική διεύθυνση η οποία οδηγούσε σε μία λίστα με ονόματα και κωδικούς των administrators των διακομιστών της Αpple.

Οι ίδιοι οι χάκερς ανέφεραν μέσω του Twitter, πως είχαν καταφέρει να εισέλθουν στις βάσεις δεδομένων της Apple λόγω ενός προβλήματος με την ηλεκτρονική ασφάλεια της τελευταίας το οποίο και χρησιμοποίησαν προς όφελός τους. Οι ίδιοι, αρκετά εριστικά, ανέφεραν πως «Μην ανησυχείτε, έχουμε καταπιαστεί με κάτι άλλο τώρα».

Εκπρόσωποι της Apple δεν έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση μέχρι τώρα.

Αναφορικά, μεταξύ των εταιριών και όχι μόνο που έχουν πληχθεί από ηλεκτρονικές επιθέσεις τους περασμένους δύο μήνες είναι και:
-Sony Corp
-AT&T
-Nintendo
-Γερουσία των Η.Π.Α.
-H CIA
– Το Τμήμα της Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας της Αριζόνα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC