Καταγγελίες Ε.Ε. για την Google

Καταγγελίες Ε.Ε. για την Google

«Η Επιτροπή έχει μέχρι τώρα 9 επίσημες καταγγελίες. Οι νέες καταγγελίες προέρχονται από μικρές εταιρείες», είπε μια από τις πηγές που απέφυγε να προβεί σε λεπτομέρειες λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Η δεύτερη πηγή είπε ότι 3 περιπτώσεις προέρχονται από εθνικές ρυθμιστικές αρχές ενώ 2 αποτελούν νέες καταγγελίες. Η Επιτροπή ξεκίνησε την έρευνα για την Google πέρυσι το Νοέμβριο ύστερα από ισχυρισμούς 3 μικρών εταιρειών ότι η Google υποβίβασε τις ιστοσελίδες τους στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου επειδή ήταν ανταγωνιστές

Η Microsoft ξεκίνησε την σύγκρουσή της με την Google μετά την πρώτη της καταγγελία στην ΕΕ φέτος το Μάρτιο, ισχυριζόμενη ότι η Google μπλοκάρει συστηματικά τον ανταγωνισμό της αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμα έως και 10% του συνολικού παγκόσμιου τζίρου σε εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια έχει επιβάλει πρόστιμα δις ευρώ στη Microsoft και την Intel για αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC