Κατασκευή εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει η Dell

Κατασκευή εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζει η Dell

dell

Σε προχωρημένες συζητήσεις φέρεται ότι βρίσκεται η Dell με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη δημιουργία μονάδας συναρμολόγησης στη Θεσσαλονίκη  ακολουθώντας το παράδειγμα της HP που αποτελεί και τον βασικό της ανταγωνιστή. Η πρόσφατη απόφαση για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο ανοίγει νέες προοπτικές, ιδίως όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές που γίνονται μέσα από τα στενά του Βοσπόρου.

Στόχος της Dell είναι η Ελλάδα να αποτελέσει τη βάση για τη διανομή των προϊόντων στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Ωστόσο, η εταιρία δεν έχει κάνει ακόμη κάποιο σχόλιο σχετικό με την συμφωνία.

Ο συνδυασμός των δύο μεγαλύτερων λιμανιών της χώρας μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αναβάθμισης του ρόλου της Ελλάδας στον χώρο των διασυνοριακών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης δείχνει να επανέρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών θα είναι αρκετά δύσκολο η Dell να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια οι κατασκευαστές PC έχουν αποφύγει να δημιουργήσουν νέες μονάδες συναρμολόγησης στην Ευρώπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η HP η οποία εδώ και εβδομάδες έχει ξεκινήσει επαφές με την Cosco και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

via Sofokleousin

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC