Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν νερό από σεληνιακό έδαφος

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν νερό από σεληνιακό έδαφος

Κινέζοι επιστήμονες έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη που θα δώσει ώθηση στις προσπάθειες για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ανέπτυξαν μια μέθοδο παραγωγής νερού από σεληνιακό έδαφος, έναν πολύτιμο πόρο για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα οραματίζεται την εξερεύνηση και ακόμη και τον αποικισμό του φυσικού μας δορυφόρου.

Ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών ανέλυσαν δείγματα σεληνιακού εδάφους που επιστράφηκαν από την αποστολή Chang’e-5 το 2020. Αυτά τα δείγματα, τα πρώτα που επιστράφηκαν στη Γη από το 1976, περιέχουν ορυκτά πλούσια σε υδρογόνο. Με τη θέρμανση του σεληνιακού εδάφους σε πάνω από 1000 °C, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το υδρογόνο που υπάρχει αντιδρά με άλλα στοιχεία, παράγοντας έτσι υδρατμούς. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει την παραγωγή μεταξύ 51 και 76 χιλιοστόγραμμα νερού ανά γραμμάριο ρεγολίθου, παρέχοντας έναν νέο τρόπο απόκτησης νερού σε ένα περιβάλλον τόσο αφιλόξενο όσο η Σελήνη. Εκτός από νερό, αυτή η διαδικασία παράγει επίσης σίδηρο και κεραμικό γυαλί, απαραίτητα υλικά για την κατασκευή σεληνιακών βάσεων και επιστημονικό εξοπλισμό. Επομένως, αυτή η ανακάλυψη δεν περιορίζεται στην απλή παραγωγή νερού, αλλά ανοίγει επίσης δυνατότητες για τοπική παραγωγή πόρων που είναι απαραίτητοι για παρατεταμένη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη.

Αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα σχέδια της Κίνας να δημιουργήσει έναν ερευνητικό σταθμό στη Σελήνη έως το 2035. Η κυριαρχία της επιτόπιας παραγωγής νερού είναι ζωτικής σημασίας, καθώς το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή οξυγόνου και καυσίμου, ζωτικής σημασίας στοιχεία για την υποστήριξη εκτεταμένων αποστολών. Μέχρι τώρα, η έρευνα είχε επικεντρωθεί στον πάγο που υπήρχε σε σεληνιακούς κρατήρες. Ωστόσο, αυτή η νέα προσέγγιση θα μπορούσε να επιτρέψει πιο ευέλικτη και δυνητικά πιο αποτελεσματική παραγωγή νερού.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC