Κονταρομαχία Samsung – Apple για τις ταμπλέτες

Κονταρομαχία Samsung – Apple για τις ταμπλέτες

Η Samsung σχεδιάζει να εμβαθύνει τη σχέση της με την Google, βασιζόμενη στα λειτουργικά Android για τις κινητές συσκευές της, … προκαλώντας έτσι την Apple στην αναπτυσσόμενη αυτή αγορά.

Με την κονταρομαχία Samsung – Apple για τις ταμπλέτες τους να βρίσκεται σχεδόν στο ζενίθ (υπάρχουν ακόμα περιθώρια μέχρι να φτάσει την Apple) η Samsung είναι στο κατώφλι για τη μετάβαση του δικού της λειτουργικού Bada στο Android ακόμα και στις ταμπλέτες, αφού υπήρξε μεγάλη επιτυχία στα smartphones όταν ακολουθήθηκε αυτή η στρατηγική.

Αν και η κορεατική εταιρεία κατασκευάζει από τηλέφωνα και τηλεοράσεις μέχρι κινητές συσκευές, και μάλιστα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστής κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο (με πρώτη τη Nokia), οι πωλήσεις των ταμπλετών της έρχονται καθαρά δεύτερες σε σχέση με την Αpple η οποία «έπιασε στον ύπνο» τους ανταγωνιστές με την επιτυχία που είχε το 2010 όταν πρωτοεμφανίστηκε το iPad. Πάντως η Samsung, σε σχέση με άλλες εταιρείες, ήταν μια από τις πρώτες οι οποίες υιοθέτησαν το Αndroid το οποίο έμελλε και μέλει να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του «δαγκωμένου μήλου».

Παρ’ όλα αυτά, στο παρασκήνιο του «πολέμου» αυτού παίζονται και τα κλασσικά, πια, δικαστικά παιχνίδια αφού η Apple (σ.σ.: συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια) έχει καταθέσει μήνυση κατά της Samsung, η οποία είναι και βασικός κατασκευαστής των επιμέρους στοιχείων των συσκευών της, υποστηρίζοντας πως η κορεάτικη εταιρεία «αντέγραψε» την ταμπλέτα της. Η Αpple έχει καταθέσει αυτές τις μηνύσεις στις ΗΠΑ, στη Νότια Κορέα, στην Ιαπωνία και στη Γερμανία.

Από την πλευρά της Samsung, πάντως, αρνούνται κάθε υπόνοια αντιγραφής, υποστηρίζοντας πως και δικαστικώς η υπόθεση δεν πρόκειται να αποτελέσει κανένα πρόβλημα.

Η εν λόγω εταιρεία επίσης περιμένει πως οι πωλήσεις της θα πενταπλασιαστούν αυτή τη χρονιά, φτάνοντας τα 7,5 εκατομμύρια συσκευές. Απεναντίας, οι πωλήσεις των iPad της Apple υπολογίζονται σε 39,7 εκατομμύρια αυτό τον χρόνο.

Το στοίχημα πάντως δεν έχει χαθεί αφού η Samsung βρίσκεται σε επικοινωνία με εταιρείες σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα οι οποίες θα προωθήσουν τη νέα τεχνολογία LTE (Long-Term Evolution), η οποία υπόσχεται πολύ γρήγορες ταχύτητες download που θα διευκολύνουν την παρακολούθηση ταινιών, βίντεο, μουσικής και βιντεοκλήσεων. Αυτή η τεχνολογία φαίνεται πως θα βρίσκεται κοντά μας στις συσκευές τέταρτης γενεάς. Οι πωλήσεις των smartphones θα φτάσουν τα 24 εκατομμύρια, τριπλασιαζόμενα αυτόν τον χρόνο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, και οι δύο αγορές (smartphones και tablets) θα εξισορροπήσουν την -κατά πολλούς- υπερβολικά γοργή ανάπτυξή τους και θα σταθεροποιηθούν, προδιαθέτοντας έτσι και το ευρύτερο αγοραστικό κοινό για την αγορά μιας συσκευής η οποία θα είναι χρήσιμη καθημερινά και δεν θα ξεπεραστεί γρήγορα.

Οι τιμές έχουν ήδη περικοπεί από τη Samsung σε μια κίνηση για την αύξηση ανταγωνιστικότητας και βέβαια την προσάρτηση πρώην χρηστών του σχετικά ακριβού iPad σε ταμπλέτες όπως το Galaxy Tab των 199 δολαρίων (με συμβόλαιο δύο ετών).

Το μέλλον προδιαγράφεται ενδιαφέρον αφού και η Google αλλά και οι πολλαπλοί παρτενέρ της προσπαθούν τα μάλα να φτάσουν και να ξεπεράσουν την Αpple. Ας ελπίσουμε πως οι τιμές θα συνεχίσουν να πέφτουν και οι επιδόσεις να αυξάνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC