Μεγάλες πιέσεις επενδυτών της RIM για επικείμενη πώλησή της

Μεγάλες πιέσεις επενδυτών της RIM για επικείμενη πώλησή της

 

Η άσχημη οικονομική χρονιά που διένυσε η RIM -ο δημιουργός των BlackBerry συσκευών- αφήνει ολοένα και περισσότερο τα σημάδια της … στην ίδια την εταιρεία. Τις τελευταίες ημέρες επενδυτές της ζητούν επίμονα από το Διοικητικό της Συμβούλιο να λάβει σοβαρά υπόψιν την περίπτωση πώλησής της ή τουλάχιστον την παραχώρηση όλων των πατεντών της με σκοπό την άυξηση της τιμής της μετοχής.

Συγκεκριμένα, μέσα από δημοσίευμα του Bloomberg ο επενδυτικός όμιλος Jaguar ζητά από τους δύο Διευθύνοντες Συμβούλους της RIM, Mike Lazaridis και Jim Balsillie να ξεκινήσουν μία επιτροπή με θέμα τις παραπάνω προτάσεις.

Το τελευταίο διάστημα η RIM είδε τα BlackBerry smartphones της να δέχονται ισχυρό χτύπημα από την ευρεία διάδοση του Android αλλά και τις πωλήσεις του iPhone της Apple. Τον Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας από τους χώρους της.

Μία από τις τελευταίες ελπίδες κερδοφορίας για τη RIM είναι η κυκλοφορία των νέων smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό της σύστημα QNX. Παρ’ όλα αυτά η κυκλοφορία τους δεν προβλέπεται πριν από το 2012 και για το λόγο αυτό οι επενδυτές της εκφράζουν έντονα τις αμφιβολίες τους και τονίζουν ότι “δε θα πρέπει η RIM να γίνει η νέα Nortec”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC