Μειώνονται οι πωλήσεις PC στην Δυτική Ευρώπη, αύξηση για την Apple

Μειώνονται οι πωλήσεις PC στην Δυτική Ευρώπη, αύξηση για την Apple

 

Οι πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών έχουν μειωθεί αισθητά στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με τελευταία έρευνα η οποία κάνει λόγο για μείωση … των πωλήσεων κατά 11.4% το χρόνο.

Αν και ο ισχυρισμός του Steve Jobs ότι έχουμε περάσει σε μια περίοδο όπου οι τα PC έχουν παρέλθει μπορεί να φάνηκε σε ορισμένους πρόωρος, τα στατιστικά σίγουρα δεν είναι και τόσο καθησυχαστικά για τους κατασκευαστές υπολογιστών. “Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τετράμηνο του 2011 δεν είναι τόσο ευχάριστα για τη βιομηχανία PC, καθώς η συγκεκριμένη χρονική περίοδος συνήθως παρουσιάζει αυξημένη κίνηση λόγω των πωλήσεων υπολογιστών σε μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά”, αναφέρει Meike Escherich, επικεφαλής της έρευνας. Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολές Laptop στα ράφια των καταστημάτων έχουν “πέσει” κατά 12.6% το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ οι αποστολές netbook κατά 40%.

Η Hewlett Packard η οποία πρόσφατα αποοφάσισε ότι θα συνεχίσει τελικά να κατασκευάζει υπολογιστές, παραμένει πρώτη σε πωλήσεις στη Δυτική Ευρώπη, αν και το 1% αύξηση του μεριδίου της επί της αγοράς δεν είναι αρκετό για να καλύψει τη μείωση 7.5% του ποσοστού αποστολών. Η εταιρεία κατέχει το 22.7% της αγοράς το οποίο είναι και το μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ δεύτερη έρχεται η Acer με μερίδιο 15.2% στην αγορά.

Η έρευνα δεν συμπεριλαμβάνει τα tablets, παρ’ όλα αυτά η μεγάλη επιτυχία του iPad πολύ πιθανό να δικαιολογεί τα παραπάνω στατιστικά. Παρ’ όλα τα δυσοίωνα νούμερα στις πωλήσεις επιτραπέζιων υπολογιστών που παρουσιάστηκαν, μόνο η Apple έχει κάθε λόγο να χαίρεται με 19.6% αύξηση των αποστολών επιτραπέζιων υπολογιστών μέσα σε ένα χρόνο, αυξάνοντας το μερίδιό της από 5.7 στο 7.8% επί της αγοράς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC