Μη υποστήριξη x86 εφαρμογών σε Windows 8 με ARM αρχιτεκτονική

Μη υποστήριξη x86 εφαρμογών σε Windows 8 με ARM αρχιτεκτονική

 

Όταν είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά η υποστήριξη ARM αρχιτεκ … τονικής από τα Windows 8, ξεκίνησε έντονη φημολογία και συζητήσεις για το αν θα υποστηρίζονται οι x86 εφαρμογές. Ύστερα από ερωτήσεις του κοινού, ο Steven Sinofsky γνωστοποίησε αυτή τη βδομάδα πως τελικά οι x86 εφαρμογές δε θα τρέχουν σε ARM υπολογιστές.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μη αναμενώμενη κίνηση από τη Microsoft αν αναλογιστεί κανείς τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο αρχιτεκτονικών. Ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο Sinofsky σχετικά με το ότι δε θα συμπεριληφθεί αυτή η λειτουργικότητα στην επόμενη γενιά των Windows, είναι το κακόβουλο λογισμικό και οι ιοί. “Αν επιτρέψουμε τις x86 εφαρμογές στην ARM αρχιτεκτονική, είναι σαν να μεταφέρουμε τα αρνητικά ενός οικοσυστήματος σε ένα καινούργιο”.

Τα καλά νέα είναι ότι τα προϊόντα με Windows 8 που θα βασίζονται σε ARM δε θα είναι το ίδιο ευπαθή με τα παραδοσιακά desktop συστήματα. Επίσης, δεδομένου ότι θα υπάρχουν αρκετά λιγότερα ARM συστήματα στην αγορά, τα ίδια δε θα αποτελούν τόσο μεγάλο στόχο σε κακόβουλες κινήσεις.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλατφόρμων είναι τόσο μεγάλες, που για να γεφυρωθεί το χάσμα θα χρειαζόταν κάποιου είδους εικονικών προσθέτων και επεκτάσεων. Κάτι τέτοιο θα υπονόμευε ολόκληρο το σκοπό της υποστήριξης αρχιτεκτονικής ARM, χωρίς να αναφερθεί ο παράγοντας “επιδόσεις” που θα είναι σαφώς μειωμένες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC