Μια ψηφιακή Κιβωτός αναμνήσεων
Ο όγκος και ο πλούτος του υλικού το χωριό που έχει πλούσια ιστορία, είναι απίστευτος. Πάνω από 4.000 φωτογραφίες έχουν αναρτηθεί ήδη και διαρκώς αυξάνονται. Γαμήλια γλέντια, από πολλές δεκαετίες πίσω μέχρι τις μέρες μας, βαφτίσεις, διαχρονικές Απόκριες και γιορτές του Πάσχα, με τους ανθρώπους να αλλάζουν, αλλά με την πλατεία και την εκκλησία του χωριού να μένουν στη θέση τους.
Ιδιαίτερη αναφορά υπάρχει στα ορυχεία της σμύριδας και στους σμυριδεργάτες, που αποτέλεσαν για πολλές δεκαετίες το κέντρο της ζωής ενός ορεινού χωριού, που ζούσε κυρίως από την εξόρυξη. Με την εκμετάλλευση της σμύριδας το χωριό έφτασε στην άνθησή του την περίοδο 1920 – 1940, με 1.900 κατοίκους.
Η περίοδος της ιταλο-γερμανικής Κατοχής οδήγησε σε οικονομική καταστροφή και σε μια τρομερή τραγωδία, με απώλεια σχεδόν 400 ζωών, κυρίως το 1943 – 44, σχεδόν αποκλειστικά από πείνα! Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές των μπλογκ της Κορώνου είναι η παράθεση δεκάδων φωτογραφιών από τους κατοίκους που έχασαν τη ζωή λόγω πείνας και εξάντλησης τα μαύρα χρόνια της Κατοχής, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον αγωνιστή της δημοκρατίας και γέννημα της Κορώνου, Νικηφόρο Μανδηλαρά, που δολοφονήθηκε από τη χούντα.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα γενεαλογικά δέντρα των κατοίκων, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από άγνωστα πρόσωπα, όπου ζητούνται πληροφορίες για το ποιοι είναι.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Μανωλάς, όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή» δεν είναι κανένας ειδικός στις τεχνολογίες, στους υπολογιστές και στο ίντερνετ αλλά ένας ιδιωτικός υπάλληλος, εργαζόμενος στις κατασκευές, που είχε πολύ μέτρια σχέση, με το άθλημα του διαδικτύου.