Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε 72 δίκτυα παγκοσμίως

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε 72 δίκτυα παγκοσμίως

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών ανακάλυψαν μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις -τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα-, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διείσδυση … στα δίκτυα 72 οργανισμών -ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Εθνη-, καθώς και κυβερνήσεων και εταιρειών ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία ασφάλειας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, δήλωσε ότι θεωρεί πως ο “δράστης” είναι ένας, αλλά δεν τον ονόμασε, ωστόσο ένα ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι προέρχεται από την Κίνα.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων των κυβερνοεπιθέσεων την τελευταία πενταετία περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, την Ενωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και πολλές εταιρείες -από το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας μέχρι της τεχνολογίας.

Στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών, οι κυβερνοπειρατές εισέβαλαν στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού, στη Γενεύη, το 2008, και επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με την McAfee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC