Νέα μαγνητική τεχνολογία υπόσχεται ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε αποθηκευτικά μέσα

Νέα μαγνητική τεχνολογία υπόσχεται ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε αποθηκευτικά μέσα

Τα πολυσιδηροϊκά υλικά, τα οποία συνδυάζουν ηλεκτρικές και μαγνητικές ιδιότητες, θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στην τεχνολογία επιτρέποντας ταχύτερες, πιο συμπαγείς και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές αποθήκευσης. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το ιωδιούχο νικέλιο (NiI2) είναι ένας πολλά υποσχόμενος υποψήφιος για αυτές τις εφαρμογές, λόγω της εξαιρετικής μαγνητοηλεκτρικής του σύζευξης.

Ο Emil Viñas Boström, συν-συγγραφέας της μελέτης, εξηγεί ότι δύο παράγοντες είναι σημαντικοί για την κατανόηση της ισχύος αυτής της σύζευξης: από τη μία πλευρά, η σύζευξη σπιν-τροχίας, που συνδέει τη ροή ηλεκτρονίων με την τροχιακή τους κίνηση γύρω από τα άτομα ιωδίου, από την άλλη πλευρά, η συγκεκριμένη μαγνητική διάταξη του NiI2, γνωστή ως σπείρα ή έλικα. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ζωτικής σημασίας για την υλοποίηση της σιδηροηλεκτρικής τάξης και της αντοχής της μαγνητοηλεκτρικής σύζευξης. Οι πιθανές εφαρμογές του NiI2 είναι τεράστιες.

Μεταξύ αυτών είναι η μαγνητική μνήμη για υπολογιστές, η οποία θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο γρήγορη και πιο ενεργειακά αποδοτική χάρη σε αυτό το υλικό. Επιπλέον, αυτή η σύζευξη θα μπορούσε να βελτιώσει τις συνδέσεις σε κβαντικούς υπολογιστές ή να χρησιμοποιηθεί σε χημικούς αισθητήρες υψηλής ακρίβειας για τη φαρμακευτική βιομηχανία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC