Νέες μπαταρίες φέρνουν την επανάσταση -Φορτίζουν σε 5 λεπτά, εξασφαλίζουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων

Νέες μπαταρίες φέρνουν την επανάσταση -Φορτίζουν σε 5 λεπτά, εξασφαλίζουν αυτονομία 160 χιλιομέτρων

Η StoreDot σκοπεύει να κατασκευάσει μπαταρίες που θα επαναφορτίζονται εξαιρετικά γρήγορα (XFC) σε τρεις ηπείρους, την Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.

Η ισραηλινή startup εταιρεία δήλωσε πως περνά στην επόμενη φάση εξέλιξης της τεχνολογίας των μπαταριών, η οποία ξεκινά το 2024. Οι υψηλής ενεργειακής πυκνότητας κυψέλες πρόκειται να παραχθούν αρχικά σε παγκόσμιο επίπεδο, στις χώρες που είναι πιο δημοφιλείς όσον αφορά τα EVs.

Ο τομέας της ηλεκτρικής κινητικότητας έχει να προσφέρει στο μέλλον αρκετά προϊόντα που ήδη ερευνώνται, αλλά το συγκεκριμένο project έχει τραβήξει προς το παρόν όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Για ευνόητους λόγους.

Όταν οι κυψέλες για τις μπαταρίες που σχεδιάζει η StoreDot μπουν στη μαζική παραγωγή, θα αλλάξει όλη η φιλοσοφία του κόσμου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για να πάρετε μια ιδέα, για το 2024 ετοιμάζεται η 100in5, μπαταρία που θα φορτίζει σε 5 λεπτά, προσφέροντας αυτονομία 160 χιλιομέτρων.

storedot battery c
Έως το 2028 θα έχει κυκλοφορήσει η 100in3, 3 λεπτά φόρτισης θα αρκούν για 160 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι το 2032 θα δούμε την 100in2. Για τα ίδια χιλιόμετρα, ο χρόνος θα πέσει στα 2 λεπτά!

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έχει εκδώσει η StoreDot και τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Δρ. Doron Myesdorf, οι μπαταρίες θα παράγονται σε υφιστάμενα εργοστάσια, συνεργαζόμενων εταιρειών και για αυτό τον λόγο θα τις δούμε στην αγορά πολύ σύντομα.

Ήδη τουλάχιστον 15 διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσά τους η Daimler, η VinFast, η Volvo Cars, η Polestar και η Ola Electric κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές, ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC