Νηπιαγωγείο με… iPad!

Νηπιαγωγείο με… iPad!

Πλήθος συζητήσεων αλλά και αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση ενός νηπιαγωγείου στο Maine των Ηνωμένων Πολιτειών στο οποίο τα παιδιά, … δεν θα χρησιμοποιούν χαρτί, μολύβι και μαρκαδόρους αλλά… iPad!

Το iPad που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά στο εν λόγω νηπιαγωγείο μάλιστα, θα έχει εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου θεωρούν ότι το iPad είναι ο ιδανικός τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς μπορούν να ζωγραφίζουν, να παίζουν και να δέχονται οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα μέσω της ταμπλέτας της Apple. Ήδη αρκετά σχολεία και πανεπιστήμια έχουν ήδη δώσει ταμπλέτες σε μαθητές/φοιτητές, είναι όμως η πρώτη φορά που το iPad εντάσσεται στην καθημερινότητα ενός νηπιαγωγείου.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν στην απόφαση του νηπιαγωγείου καθώς θεωρούν ότι πρόκειται απλά για ένα περιττό έξοδο και ότι η εκπαίδευση των παιδιών μπορεί να γίνει εξίσου αποτελεσματικά με την “παραδοσιακή” γραφική ύλη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC