Οι Γάλλοι βρήκαν άστρο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!

Οι Γάλλοι βρήκαν άστρο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει!

«Χαμένοι στο διάστημα» εμφανίζονται οι περισσότεροι αστρονόμοι έπειτα από την ανακάλυψη ενός αστεριού στον αστερισμό του Λέοντα, το οποίο σύμφωνα … με τις ισχύουσες επιστημονικές θεωρίες δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει.

Ο απλανής αυτός αστέρας που εντοπίστηκε προσφάτως αποτελεί έναν γρίφο για την επιστημονική κοινότητα καθώς σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο περιοδικό «Nature», βρίσκεται σε μία «απαγορευμένη ζώνη πλανητών».

Ένα από τα παλιότερα αστέρια του σύμπαντος

Το αστέρι που ανακαλύφθηκε, έχει 20.000 φορές μικρότερη μάζα από τον ήλιο του δικού μας ηλιακού συστήματος και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από υδρογόνο και ευγενή αέρια, όπως το ήλιο. «Αστέρια όπως αυτό, με τόσο μικρή μάζα και τόσο μικρές ποσότητες μετάλλων δεν θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελιζαμπέτα Καφάου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης και επιστημονική συνεργάτης του Αστεροσκοπείου των Παρισίων.

Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Nature», τα ελαφρύτερα χημικά στοιχεία του αστέρα, όπως το υδρογόνο και το ήλιο, δημιουργηθήκαν λίγο μετά το Big Bang, ενώ βρέθηκαν ακόμα και ίχνη λιθίου. Τα υπόλοιπα χημικά στοιχεία, όπως το οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα και ο σίδηρος πρέπει να δημιουργήθηκαν μερικά εκατομμύρια χρόνια αργότερα.

Το αστέρι αυτό ενδέχεται να έχει «ηλικία» μεγαλύτερη των 13 δισεκατομμυρίων ετών, κάτι που το καθιστά ένα από τα παλιότερα του Σύμπαντος. «Ίσως να εντοπίσαμε το πιο πρωτόγονο αστέρι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Λορέντζο Μονάκο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαστημικών Ερευνών στη Χιλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC