Ο καλύτερος ρομποτικός φίλος του ανθρώπου

Ο καλύτερος ρομποτικός φίλος του ανθρώπου

 

Μπορεί … να χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη μέχρι να το δούμε να τρέχει στο πάρκο, ωστόσο το ρομποτικό σκυλί μπορεί να κάνει τη ζωή των τυφλών ανθρώπων ευκολότερη. 

Το συγκεκριμένο ρομπότ κατασκευάστηκε από τον Ιάπωνα προγραμματιστή NSK, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει το σύστημα Kinect της Microsoft καθώς και αισθητήρα μακρινών αποστάσεων, αναγνωρίζοντας έτσι τα εμπόδια που συναντά σε 3D διαστάσεις.

Το βίντεο αποκαλύπτει πως το συγκεκριμένο ρομποτικό σκυλί είναι ικανό να υποδεικνύει στον επιστήμονα, που έχει δέσει τα μάτια του, πώς να ανεβοκατεβαίνει σκαλοπάτια.

Σε επίπεδη επιφάνεια το ρομπότ χρησιμοποιεί ενσωματωμένες ρόδες και μπορεί να προσανατολίζεται και σε ανώμαλα εδάφη και σκαλοπάτια, χάρη στις κλειδώσεις που διαθέτει στα «γόνατά» του. Οι «πατούσες» του διαθέτουν αισθητήρες που το βοηθούν να αποφεύγει εμπόδια.

Το ρομπότ διαθέτει ειδικό λογισμικό και ο χρήστης ασκώντας πίεση στα ειδικά χερούλια το κατευθύνει αναλόγως. Το «σκυλί» ανταποκρίνεται στις οδηγίες του χρήστη και τον ενημερώνει για τις συνθήκες της διαδρομής με μια συνθετική γυναικεία φωνή.

Η συσκευή βρίσκεται ακόμη στη φάση της έρευνας, η οποία έχει ξεκινήσει από το 2005.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC