Ο Τραμπ θέλει ο Έλον Μασκ να διευθύνει μια “Επιτροπή Κυβερνητικής Αποδοτικότητας”

Ο Τραμπ θέλει ο Έλον Μασκ να διευθύνει μια “Επιτροπή Κυβερνητικής Αποδοτικότητας”

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε αυτή την εβδομάδα τη δημιουργία μιας «επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας», της οποίας θέλει να ηγηθεί ο Έλον Μασκ.

«Μετά από πρόταση του Έλον Μασκ, ο οποίος μου έδωσε την πλήρη και ολοκληρωτική υποστήριξή του … θα δημιουργήσω μια επιτροπή κυβερνητικής αποτελεσματικότητας με αποστολή τη διενέργεια ενός πλήρους οικονομικού ελέγχου και ελέγχου των επιδόσεων ολόκληρης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τη διατύπωση συστάσεων για δραστικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Economic Club of New York.

Ο Μασκ απάντησε στο Χ. «Ανυπομονώ να υπηρετήσω την Αμερική αν μου δοθεί η ευκαιρία», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος. «Δεν χρειάζεται καμία αμοιβή, κανένας τίτλος, καμία αναγνώριση».

 

Όπως επισημαίνει η The Wall Street Journal, αυτό πιθανότατα θα αποτελούσε σύγκρουση συμφερόντων, καθώς πολλές από τις υπηρεσίες που θα μπορούσε να ελέγξει ο Μασκ είναι υπεύθυνες για τον ρυθμιστικό έλεγχο των εταιρειών του, συμπεριλαμβανομένης της Tesla και της SpaceX, η τελευταία εκ των οποίων έχει πολλαπλά κυβερνητικά συμβόλαια.

Ο Μασκ υποστήριξε δημοσίως τον Τραμπ στα μέσα Ιουλίου και φιλοξένησε τον πρώην πρόεδρο σε μια προβληματική, ζωντανή ηχητική εκδήλωση στο X τον περασμένο μήνα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Τραμπ επαίνεσε τον Μασκ για την απόλυση των εργαζομένων που επιχείρησαν να απεργήσουν. Ο έπαινος έφερε τους δύο σε δύσκολη θέση με την UAW, η οποία κατέθεσε ομοσπονδιακές εργατικές αγωγές.

Ο Τραμπ και ο Μασκ έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με επίσημη ιδιότητα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, ο Μασκ συμμετείχε στο Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής του Τραμπ, το οποίο δημιουργήθηκε για να συμβουλεύει τον πρόεδρο σχετικά με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι διευθύνοντες σύμβουλοι της IBM και της GM. Αργότερα έφυγε μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τη συμφωνία Paris Climate Agreement. «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», δήλωσε τότε ο Μασκ. «Η αποχώρηση από το Παρίσι δεν είναι καλή για την Αμερική ή τον κόσμο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC