Ο Steve Jobs έγραψε μόνος του το φινάλε

Ο Steve Jobs έγραψε μόνος του το φινάλε

Ναι, μεν η παραίτησή του σήμανε το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, αλλά η κίνηση του Steve … Jobs δεν μοιάζει να πρόκειται να επηρεάσει, άμεσα τουλάχιστον, τον παγκόσμιο κολοσσό.

Σε σχέση με τον ίδιο πάλι, μπορούν να ειπωθούν πολλά αρχίζοντας με το κείμενο της παραίτησής του.

Στα 56 του χρόνια και μετά από 14 χρόνια στο πηδάλιο της εταιρείας και συνολική προσφορά του στην Apple από το 1970 και μέχρι σήμερα, σε μία λιτή, αλλά ειλικρινέστατη επιστολή παραίτησής του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μέλος του οποίου ήταν και ζήτησε να παραμείνει, έγραψε ότι, «πάντα έλεγα πως αν ποτέ έφτανε η μέρα που δεν θα μπορούσα να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου, θα ήμουν ο πρώτος που θα το παραδεχόμουν και θα σας το δήλωνα. Δυστυχώς, η ημέρα αυτή έφτασε».

«Πιστεύω», συνέχισε ο Jobs, ότι τα καλύτερα για την Apple έπονται και χαίρομαι που από, τη νέα μου πια θέση, θα παρακολουθώ την πρόοδο της εταιρείας».

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Jobs θα παραμείνει ενεργός στην Apple και θα συνεχίσει να επιβλέπει την στρατηγική παραγωγής της εταιρείας.

Ο Jobs υπήρξε η ψυχή της Apple και συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η όλη εικόνα της Silicon Valley όπως την ξέρουμε σήμερα. Η δουλειά του προώθησε την ανάπτυξη των  προϊόντων και βοήθησε στο να τα κάνει να είναι όχι μόνο λειτουργικά αλλά και άκρως ενημερωμένα, αλλά και κομψά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και δεν θεωρείται αναντικατάστατος, παρόλη την δυναμική συνεισφορά του όλα αυτά τα χρόνια και την σύνδεση του ονόματός του με την εταιρεία και τον κλάδο των ηλεκτρονικών προϊόντων εν γένει, η ανακοίνωση της παραίτησής του έκανε τις μετοχές της Apple Inc. (AAPL) να υποχωρήσουν κατά 5%. Παρόμοια πτώση -1,5%- είδαν και οι μετοχές της Walt Disney Company στην οποία και είναι διευθυντής.

Ο Jobs ανακοίνωσε στους συνεργάτες του, το 2004 ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και έκτοτε δεν έχει απαλλαγεί από τα συμπτώματα και από σχετικές για την καταπολέμησή τους χημειοθεραπείες. Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο παραιτήθηκε και από τη θέση του γενικού διευθυντή της εταιρείας ήταν η φθίνουσα πορεία της υγείας του. Πολλοί φοβούνται ότι για να φτάσει σε σημείο να πει το οριστικό αντίο, μάλλον η κατάσταση του είναι πάλι κρίσιμη.

Είναι βραβευμένος με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας από τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1984, και με το Jefferson Award στην κατηγορία «Greatest Public Service» νέων έως 35 ετών, τρία χρόνια αργότερα, το 1987.

Ανάμεσα στους πολλούς τίτλους που του έχουν απονεμηθεί, το 2010, οι Financial Times τον τίμησαν με αυτόν του προσώπου της χρονιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC