Πάνω από 2 εκατ. κλεμμένοι κωδικοί στο διαδίκτυο

Πάνω από 2 εκατ. κλεμμένοι κωδικοί στο διαδίκτυο

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κλεμμένα passwords που χρησιμοποιούνται για δικτυακούς τόπους όπως το Facebook, το Google και τη Yahoo και άλλες υπηρεσίες web, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης πιθανώς εκλάπησαν και ανέβηκαν στο ίντερνετ “από μια εγκληματική συμμορία”, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.

Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι τα δεδομένα εκλάπησαν από υπολογιστές που έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

Η επίμαχη ιστοσελίδα – γραμμένη στα ρωσικά – φέρεται να προσφέρει 318.121 συνδυασμούς με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το Facebook, το Google, το Yahoo, το Twitter και το LinkedIn, καθώς κια για δύο ρωσικά site, το VKontakte και το Odnoklassniki.

Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό είναι ενεργοί οι κωδικοί. “Δεν ξέρουμε πόσα από αυτά τα στοιχεία εξακολουθούν να ισχύουν” δήλωσε ο ερευνητής ασφαλείας Graham Cluley. “Αλλά γνωρίζουμε ότι το 30-40% των ανθρώπων, χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικές ιστοσελίδες. “Αυτό είναι σίγουρα κάτι που οι χρήστες του διαδικτύου δεν πρέπει να κάνουν” εξηγεί.

Η ιστοσελίδα που περιέχει τους κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, ανακαλύφθηκε από ερευνητές που εργάζονται για την εταιρεία ασφάλειας Trustwave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC