Πεθυμήσατε την αίσθηση των πλήκτρων;

Πεθυμήσατε την αίσθηση των πλήκτρων;

 

απτού πληκτρολογίου. 

Το να χρησιμοποιείς τα δάκτυλα για να γυρίζεις σελίδες και να πραγματοποιείς διάφορες λειτουργίες είναι μία νέα και γενικά ευχάριστη μορφή αλληλεπίδρασης με διάφορες συσκευές χάρη στις οθόνες αφής φυσικά. Το πρόβλημα είναι ότι με τα συμβατικά πληκτρολόγια είχες μία καλύτερη αίσθηση του χώρου του πληκτρολογίου μίας και μπορούσες χωρίς να βλέπεις να αντιλαμβάνεσαι, πάνω κάτω, σε ποιο πλήκτρο βρίσκεται το δάχτυλο σου. Αν και κάποιες συσκευές σου δίνουν μία απτική αίσθηση μέσω δονήσεων όταν εισάγεις κάποιο κείμενο, και πάλι δεν αντικαθιστά την αίσθηση της αφής.

Η νέα όμως μέθοδος πατήματος πλήκτρων, συνδυάζει τη λειτουργία δόνησης με έναν αισθητήρα πίεσης σε ένα απτικό πάνελ. Όταν ο χρήστης εισάγει κείμενο, πέραν του οπτικού ερεθίσματος, θα έχουν και την αίσθηση ότι έχουν πατήσει κάτι. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι πρακτικά η αίσθηση θα είναι παρόμοια με αυτή ενός κανονικού πληκτρολογίου. Όταν μάλιστα πιέσεις, ελαφρά, τότε θα δεχθείς ένα δυνατότερο αίσθημα πίεσης πλήκτρου καθώς θα επιλέγεις φερ’ ειπείν μία εφαρμογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC