Περικοπές προσωπικού σε WhatsApp, Instagram και Reality Labs πραγματοποιεί η Meta

Περικοπές προσωπικού σε WhatsApp, Instagram και Reality Labs πραγματοποιεί η Meta

Η Meta έχει αρχίσει να απολύει υπαλλήλους από το WhatsApp, το Instagram και τη Reality Labs. Αντί για μαζικές απολύσεις σε όλη την εταιρεία, αυτές οι μικρότερες περικοπές φαίνεται να συμπίπτουν με αναδιοργανώσεις συγκεκριμένων ομάδων.

Ορισμένοι υπάλληλοι της Meta έχουν αρχίσει να δημοσιεύουν ότι έχουν απολυθεί. Ανάμεσά τους είναι η Jane Manchun Wong, η οποία έγινε γνωστή για τις δημοσιεύσεις της σχετικά με επερχόμενες λειτουργίες στις εφαρμογές της Meta, πριν ενταχθεί στην ομάδα toy Threads το 2023.

«Σήμερα, μερικές ομάδες της Meta κάνουν αλλαγές για να διασφαλίσουν ότι οι πόροι είναι ευθυγραμμισμένοι με τους μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους και τη στρατηγική τοποθέτησή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Dave Arnold στο The Verge. «Αυτό περιλαμβάνει τη μετακίνηση ορισμένων ομάδων σε διαφορετικές τοποθεσίες και τη μετακίνηση ορισμένων υπαλλήλων σε διαφορετικούς ρόλους. Σε καταστάσεις όπως αυτή, όταν ένας ρόλος εξαλείφεται, εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε άλλες ευκαιρίες για υπαλλήλους που επηρεάζονται».

Αυτός ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί μια μικρή σειρά περικοπών θέσεων εργασίας στο τμήμα Reality Labs της εταιρείας πριν λίγους μήνες. Η Meta απέλυσε 11.000 υπαλλήλους το 2022 που ήταν το επακόλουθο της υπερβολικής αισιοδοξίας για την ανάπτυξη της εταιρείας μετά την πανδημία του Covid. Στη συνέχεια ανακοίνωσε περικοπές 10.000 επιπλέον ατόμων ως μέρος του «Έτος Αποτελεσματικότητας» του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC