Πυρηνικά όπλα, πυραυλικές δοκιμές και… κινητή: Η Β. Κορέα ετοιμάζει smartphone και 4G

Πυρηνικά όπλα, πυραυλικές δοκιμές και… κινητή: Η Β. Κορέα ετοιμάζει smartphone και 4G

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Βόρεια Κορέα φέρεται να δέχεται προπαραγγελίες για ένα νέο smartphone το οποίο φέρει την ονομασία Hwawon. Εντούτοις, οι λεπτομέρειες που έχουν γίνει γνωστές είναι λίγες και οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να το παραγγείλουν μόνο μέσω τηλεφώνου.

Το Hwawon κυκλοφόρησε επίσημα τον περασμένο μήνα και μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω συγκεκριμένων κέντρων κινητής τηλεφωνίας στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με μια αναφορά της Daily NK που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, επικαλούμενη πολλές ανώνυμες πηγές. Ωστόσο, καμία συσκευή Hwawon δεν έχει παρουσιαστεί προς το κοινό, σε κανένα από αυτά τα κέντρα.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, πολλά κέντρα εξυπηρέτησης έχουν αναρτήσει αφίσες που καθοδηγούν τους υποψήφιους πελάτες να καλέσουν έναν αριθμό για να ρωτήσουν για τη συσκευή Hwawon. Οι αφίσες δεν δίνουν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές ή τα πακέτα για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Λίγα είναι, επίσης, γνωστά, για την ίδια τη συσκευή. Βάσει σχετικών δημοσιεύματων, αποκαλύφθηκαν δύο μοντέλα τον περασμένο μήνα – το Hwawon 301 και το Hwawon 201, με την κύρια διαφορά να εντοπίζεται στο μέγεθος τους. Μια πηγή ισχυρίζεται ότι το μικρό κοστίζει 500 δολάρια και το μεγάλο 750 δολάρια.

Μια άλλη πηγή που τηλεφώνησε στον αριθμό μέσω του οποίου γίνεται η προπώληση και μίλησε με έναν πωλητή, ισχυρίζεται ότι τα χαρακτηριστικά της συσκευής περιλαμβάνουν αναγνώριση προσώπου και ίριδας, φωτογράφιση υψηλής ανάλυσης, γρήγορη επεξεργασία δεδομένων και γρήγορη συνδεσιμότητα.

Το δημοσίευμα ανέφερε, επίσης, ότι φαίνεται πως το smartphone Hwawon παράγεται σε ένα εργοστάσιο που διευθύνεται από την Checom Technology Joint Venture Company, η οποία κατασκευάζει τη σειρά smartphone Pyongyang.

Η μυστικότητα σχετικά με τις λεπτομέρειες του Hwawon και η διαδικασία σε σχέση με τη προπαραγγελία φαίνεται να έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέψουν τη διαρροή πληροφοριών για το τηλέφωνο, αλλά και για να υπάρχει διαχείριση του συνολικού αριθμού των αγοραστών.

Το Hwawon έρχεται ενόψει μιας διαδικασίας αναβάθμισης της υποδομής των δικτύων κινητής τηλεφωνίας στη συγκεκριμένη χώρα. Τον περασμένο μήνα, η Β. Κορέα φέρεται να άρχισε την εισαγωγή μεταχειρισμένου εξοπλισμού, για να αναβαθμίσει τους σταθμούς βάσης 3G με νεότερο εξοπλισμό και, πιθανώς, για να διαθέσει ένα δίκτυο 4G.

Η Daily NK ανέφερε ότι ο όρος «4G» εντοπίστηκε, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σε μια διαφήμιση smartphone, σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον προπαγανδιστικό ιστότοπο “Chosun Today”, υποδηλώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να παράγει νέες συσκευές που κάνουν χρήση 4G συνδεσιμότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC