Πωλήσεις smartphones: Συνεχίζεται η πτώση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο -Ποια εταιρεία επιστρέφει στην πρώτη θέση

Πωλήσεις smartphones: Συνεχίζεται η πτώση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο -Ποια εταιρεία επιστρέφει στην πρώτη θέση

Η παγκόσμια αγορά των smartphones σημείωσε πτώση για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, κατά 12% σε ετήσια βάση.

Παρά τις προσπάθειες αντιμετώπισης δυσμενών μακροοικονομικών παραγόντων, όπως ο υψηλός πληθωρισμός που επηρεάζει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις δαπάνες, η αγορά δεν έχει ακόμη ανακάμψει. Ο αναλυτής της Canalys, Sanyam Chaurasia, σημειώνει ότι «η καταναλωτική ζήτηση παρέμεινε υποτονική, ιδίως στις φθηνότερες συσκευές», με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα μεγάλο κύμα απομάκρυνσης αποθεμάτων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια συγκράτησης της συνεχιζόμενης πτώσης, με βελτιώσεις στη ζήτηση για ορισμένα προϊόντα και κατηγορίες τιμών, και ορισμένοι προμηθευτές γίνονται πιο ενεργοί στον προγραμματισμό της παραγωγής και στην παραγγελία εξαρτημάτων. Η Canalys προβλέπει ότι τα αποθέματα της βιομηχανίας των smartphones, ανεξαρτήτως καναλιού ή προμηθευτή, μπορούν να φτάσουν σε ένα σχετικά υγιές επίπεδο μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου του 2023.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς και πάλι η Samsung -Πέρασε μπροστά από την Apple
Η Samsung είναι ο μόνος κορυφαίος πωλητής που επιτυγχάνει ανάκαμψη από τρίμηνο σε τρίμηνο, ανακτώντας την πρώτη θέση, με μερίδιο αγοράς 22%. Η Apple πέφτει στη δεύτερη θέση, με μερίδιο αγοράς 21%, χάρη στη σταθερή ζήτηση για τη σειρά iPhone 14 Pro κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η Xiaomi διατηρεί την τρίτη θέση με μερίδιο αγοράς 11%, βοηθούμενη από την κυκλοφορία νέων προϊόντων, ενώ η OPPO και η vivo ενισχύουν τις θέσεις τους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και στις εγχώριες αγορές τους.

Ο αναλυτής της Canalys, Toby Zhu, σημειώνει ότι οι κατασκευαστές αλλάζουν τακτική και από την «ανάπτυξη του αριθμού των τεμαχίων και των μεριδίων» πλέον εστιάζουν στη «βελτίωση της ποιότητας», με τις καινοτομίες και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής και του καναλιού στο επίκεντρο. Η διάδοση του 5G και τα πτυσσόμενα τηλέφωνα γίνονται επίσης οι νέες κινητήριες δυνάμεις στον κλάδο.

Αν και είναι πολύ νωρίς για να προβλεφθεί η ανάκαμψη της συνολικής καταναλωτικής ζήτησης, η μείωση των αποθεμάτων αναμένεται να βελτιώσει τον όγκο πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς smartphone τα επόμενα τρίμηνα. Η Canalys παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη για το μέλλον της αγοράς smartphone, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «θετικά σημάδια ότι ο κλάδος αρχίζει να προσαρμόζεται και να προχωράει μπροστά».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC