Πως να πείσετε το αφεντικό σας να σας επιτρέψει πρόσβαση στα social media

Πως να πείσετε το αφεντικό σας να σας επιτρέψει πρόσβαση στα social media

Όπως γνωρίζουμε όλοι τα social media στο χώρο εργασίας μας είτε απαγορεύονται διά ροπάλου ή μπορούν να σας κάνουν το επίκεντρο αρνητικών σχολίων με βασικό θέμα την λούφα.Τι και αν προσπαθήσατε να εξηγήσετε στο αφεντικό ότι τα χρησιμοποιείτε στο διάλειμμα σας; Ότι σας βοηθάνε να ξεκολλάτε έστω και για 20 δευτερόλεπτα από τον φόρτο εργασίας και να πάρετε μια ανάσα;

Μήπως πρέπει να αλλάξετε στρατηγική; Το πιο σημαντικό είναι να δώσετε στους εργοδότες σας να καταλάβουν ότι υπάρχουν πολλά θετικά στο να σας έχουν ελεύθερη την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Επίσης πρέπει να μιλάτε την γλώσσα τους, να είστε έτοιμοι να παραδεχτείτε πιθανές ατασθαλίες από μη-συμμορφωμένους στους κάνονες υπαλλήλους και να τους μιλήσετε για αυτο που θέλουν να ακούσουν. Το κέρδος.

Πρέπει να μπείτε στην σκέψη του αφεντικού σας και να κατανοήσετε πως αλλαγές στην κουλτούρα του γραφείου είναι δύσκολες και παίρνουν χρόνο. Να ορίσετε κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι.

Είναι επίσης σημαντικό να προβάλετε τα θετικά. Έρευνες δείχνουν πως υπάλληλοι με πρόσβαση στα social media αύξησαν μέχρι και 9% την απόδοση τους. Η πρόσβαση προσφέρει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης και δημιουργεί έναν οπαδό-εργαζόμενο ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί διαφημίζει την «ελευθερία» που του προσφέρει η εταιρεία όπου εργάζεται (το κέρδος που αναφέραμε πιο πάνω).

Ας μην ξεχνάμε ότι όπου η πρόσβαση απαγορεύεται, οι εργαζόμενοι απλά χρησιμοποιούν τα κινητά τους. Είναι λοιπόν στο χέρι σας να δουλέψετε την social στρατηγική σας προς όφελος δικό σας αλλά και της εργασίας σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC