Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες στο Twitter ότι το Google maps «αποκαλύπτει» στρατιωτικές βάσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες στο Twitter ότι το Google maps «αποκαλύπτει» στρατιωτικές βάσεις

Λίγα 24ωρα μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία στη Google για διασπορά fake news που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία, χρήστες στο Twitter κατηγόρησαν το Google maps, ότι υποστηρίζει ενεργά το Κίεβο, με αποτέλεσμα να «αποκαλύπτει» ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και να μην τις «θολώνει».

Σύμφωνα με τους themoscowtimes.com οι αναφορές ξεκίνησαν τη Μεγάλη Δευτέρα -με τις κυρώσεις στη πλατφόρμα αναζήτησης να έχουν επιβληθεί μόλις την Παρασκευή (15/4)- μετά από σχετική ανάρτηση που έκανε ο ειδησεογραφικός οργανισμός NEXTA, ενώ ένας χρήστης έγραψε χαρακτηριστικά πως «τώρα όλοι μπορούν να δουν (σ.σ.τις στρατιωτικές βάσεις) με μέγιστη ανάλυση περίπου 0,5 μέτρων ανά pixel».

Με βάση ορισμένους χρήστες, πλέον φέρεται να είναι ορατή η τοποθεσία του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Admiral Kuznetsov», όπως και ναυτικές στρατιωτικές βάσεις στο Βλαδιβοστόκ. Παρόλα αυτά, στις σχετικές αναρτήσεις που έχουν γίνει ακολουθεί ένας «πόλεμος» στα σχόλια, καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες «δεν ισχύουν με μία απλή αναζήτηση».

Επίσης, για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η Google, η οποία ανέφερε πως δεν άλλαξε την πολιτική που ακολουθεί σχετικά με την απόκρυψη ή όχι στρατιωτικών βάσεων, ενώ είπε πως οι τοποθεσίες που φαίνονται στους χρήστες, ήταν «πάντα ελεύθερες».

«Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στο θόλωμα των δορυφορικών μας εικόνων στη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC