Πώς μπορείς να ελέγξεις τις ηλεκτρονικές συσκευές των παιδιών σου

Πώς μπορείς να ελέγξεις τις ηλεκτρονικές συσκευές των παιδιών σου

Tο διαδίκτυο φέρνει τον κόσμο στα χέρια σας. Από το να γελάτε με τις αγαπημένες σας εκπομπές μέχρι να ενημερώνεστε για τις ειδήσεις, οτιδήποτε θέλετε να έχετε πρόσβαση απέχει μόνο ένα κλικ. Αλλά αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό εάν είστε γονιός.

Τα παιδιά έχουν συχνά πρόσβαση σε πολλές συσκευές. Ο γονικός έλεγχος μπορεί να αποτρέψει και να φιλτράρει μια ποικιλία ακατάλληλου περιεχομένου για μικρά παιδιά. Ωστόσο, το να καταλάβετε πώς να ορίσετε τους γονικούς ελέγχους σε κάθε συσκευή, tablet, smartphone ή υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση.

Ο γονικός έλεγχος συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου να δει το παιδί σας ακατάλληλο περιεχόμενο. Εκτός από τη ρύθμιση των γονικών ελέγχων, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα του παιδιού σας στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιείτε ρυθμίσεις κατάλληλες για την ηλικία στις συσκευές.

Μπορούν να εφαρμοστούν στον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, στις μηχανές αναζήτησης, στους ιστότοπους ροής βίντεο, στο λογισμικό συνομιλίας και πολλά άλλα. Ο γονικός έλεγχος μπορεί να εφαρμόσει τις ακόλουθες μεθόδους πρόληψης:

-Ελέγξτε ή αποκλείστε τα βιντεοπαιχνίδια στα οποία έχει πρόσβαση το παιδί σας
-Φιλτράρετε προγράμματα περιήγησης ιστού και εμφανίζετε μόνο προεγκεκριμένους ιστότοπους

Κλείσιμο
-Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών
-Διαχειριστείτε τις μηχανές αναζήτησης για να περιορίσετε τις δυνατότητες αναζήτησης ενός παιδιού στο διαδίκτυο
-Διαχειριστείτε τύπους βίντεο με δυνατότητα αναζήτησης.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών περιέχουν ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για να διασφαλίσουν ότι το παιδί σας είναι ασφαλές από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσει τη συσκευή του.

WINDOWS

Τα Windows Parental Controls επιτρέπουν στους χρήστες να ορίζουν όρια στο χρόνο που αφιερώνεται σε υπολογιστές, στα παιχνίδια που παίζουν και στα προγράμματα στα οποία έχουν πρόσβαση.

Για να τα ρυθμίσετε μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.microsoft.com/el-gr/windows/

Αpple

Από το μενού Apple, τα iPhone επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος, στην συνέχεια επιλέξτε Γονικοί έλεγχοι.

Επιλέξτε τον λογαριασμό χρήστη στην αριστερή πλευρά του παραθύρου για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε το φιλτράρισμα (ο λογαριασμός του παιδιού σας).

Σημείωση: Οι Γονικοί έλεγχοι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν για λογαριασμούς διαχειριστή. Βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός του παιδιού σας έχει διαχειριζόμενη πρόσβαση και ότι δεν είναι διαχειριστής.

Επιλέξτε «Ενεργοποίηση γονικού ελέγχου», κάντε κλικ στην καρτέλα Περιεχόμενο και επιλέξτε μία από τις τρεις λειτουργίες στην περιοχή Περιορισμοί ιστότοπου (απεριόριστη, αυτόματη, λίστα επιτρεπόμενων).

Google Play Store

Για τηλέφωνα Android, προτείνουμε επίσης να εφαρμόσετε γονικό έλεγχο στο Google Play store.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτά τα στοιχεία ελέγχου για να περιορίσετε το περιεχόμενο που μπορεί να κατεβάσει ή να αγοράσει κάποιος από το Google Play στη συσκευή.

Μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε στοιχεία ελέγχου στο Google Play εδώ: https://support.google.com/googleplay/?hl=el#topic=3364260

ΥouTube

Το YouTube Kids έχει γίνει διαθέσιμο τόσο σε πλατφόρμες iOS όσο και σε Android. Είναι ενεργοποιημένος και φιλτραρισμένος με γονικό έλεγχο μόνο για παιδιά. Το YouTube Kids εστιάζει το περιεχόμενό του στη μουσική, την εκπαίδευση και άλλες κατηγορίες. Συνιστούμε να το κατεβάσετε στα iPhone τους (εάν υπάρχει) ή/και να διατηρήσετε το YouTube κλειδωμένο/τον κωδικό πρόσβασης ενεργοποιημένο εάν το κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αρχική εφαρμογή YouTube, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

-Εκκινήστε το YouTube και συνδεθείτε.

-Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας επάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέξτε Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης .
-Στη συνέχεια, θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Περιορισμένη λειτουργία .
-Για iOS , κάντε κλικ στο προφίλ σας και κάτω από τις Ρυθμίσεις , κάντε εναλλαγή στο κουμπί Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης. Για χρήστες Android, η επιλογή βρίσκεται στην ενότητα Ρυθμίσεις – Γενικά.

Netflix

Μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στο περιεχόμενο του Netflix από τη σελίδα “Ο λογαριασμός σας” στην ενότητα Διαχείριση προφίλ.

Οι γονικοί έλεγχοι του Netflix αποτελούνται από τέσσερα επίπεδα ωριμότητας:

-Μικρά παιδιά – Παρακολουθήστε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κατάλληλες για όλες τις ηλικίες.
-Μεγαλύτερα παιδιά – Παρακολουθήστε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κατάλληλες για μεγαλύτερα παιδιά.
-Έφηβοι – Παρακολουθήστε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές κατάλληλες για εφήβους.
-Ενήλικες – Παρακολουθήστε όλες τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου για ενηλίκους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC